Somero-lehti sai mobiilisovelluksen

2
– Lataamalla mobiilisovelluksen pääsee yhdellä painalluksella lukemaan Somero-lehteä puhelimesta, kertoo päätoimittaja Sari Merilä.

Somero-lehti on saanut uuden sovelluksen, joka parantaa lehden lukemista kännykällä ja tabletilla. Yhden kirjautumisen jälkeen kaikki palvelut ovat sormenpainalluksen takana, myös paperilehden näköisversio.

– Uusi mobiilisovellus pitää lukijan entistä paremmin ja helpommin ajan tasalla, kertoo Somero-lehden päätoimittaja Sari Merilä.

Sovellus avautuu aina pääuutissivulle, jossa ovat päivän tärkeimmät otsikot. Päävalikosta voi siirtyä yhdellä painalluksella muille osastoille, kuten muun muassa pääkirjoituksiin, kolumneihin, tekstareihin, tuokiokuviin ja Muistellaan menneitä -osion uutisiin 10:n, 20:n ja 30:n vuoden takaa.

– Tärkeimmistä uutisista lähetetään lisäksi push-viesti, jolloin käyttäjä saa ilmoituksen uutisesta puhelimen näytölle, Merilä sanoo.

Push-viestejä ei kuitenkaan todennäköisesti lähetetä läheskään joka päivä. Tällä halutaan varmistaa, ettei uutisviestejä tule käyttäjän puhelimeen liian paljon.

Somero-lehden push-viestit uutisista saa älykelloonkin.

– Päävalikosta löytyvät linkit uutisosastoihin ja myös asiakaspalveluun, Somero-lehden lukijamarkkinoinnin tuotepäällikkö Pirkko Pelander sanoo.

– Kaikkien digitilaajien kannattaa ladata Somero-lehden uusi sovellus joko Google Play -kaupasta tai Applen App Storesta. Keskeinen uudistus on, että sovellus tuo lisää selkeyttä ja helppokäyttöisyyttä mobiilikäyttöön. Kaikki löytyy yhden napin takaa samaan tapaan kuin jo monella muullakin uutismedialla, Merilä sanoo.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi. Tilaajan täytyy kirjautua sisään kerran, ja sovellus on jatkossa käyttövalmis. Kirjautumiseen tarvitsee käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ne ovat samat kuin nykyiset digilehtitunnukset.

– Jos tilaukseen ei vielä sisälly digipalveluja, niin nyt on oikea hetki ottaa paperin rinnalle digitilaus, Pelander vinkkaa.

– Jos salasana on unohtunut, uuden voi pyytää sähköpostiinsa, kun sovellukseen kirjautuu. Jos käyttäjätunnuskin on unohtunut, on syytä soittaa Somero-lehden tilaajapalveluun, joka auttaa kirjautumisessa, Pelander neuvoo.

Jo tutuksi tullut somerolehti.fi -nettisivu jää edelleen käyttöön. Myös ei-tilaajat voivat yhä ostaa yhdenkin lehden näköisversion lukuoikeuden Lehtiluukun kautta.

Somero-lehden sovelluksen ikonissa on lehden logo.

2 KOMMENTIT

  1. Voisiko uutiseen lisätä mikä on Androin version minimivaatimus. Omassa vanhemmassa tabletissa ei edes nähnyt sovellusta Play kaupassa. Uudemmassa puhelimessa toimi.

Kommenttien lisääminen on estetty.