Sudet ja Somero-sarja

0

Tässä lehdessä on juttua kahdesta tunteita kuohuttavasta asiasta: susista ja Somero-sarjasta. Jälkimmäisestä todetaan yleisesti, että enemmän olisi ollut enemmän. Toisaalta hyvä näin. Sarja kertoi erään yrittäjien ydinjoukon elämästä; arjesta ja joskus juhlasta. He maksoivat sarjan, ja uusia yrittäjiä on jo ilmoittanut halustaan lähteä kakkoskaudelle.

Sudetkin kiinnostavat. Erityisesti silloin, kun ne tuppautuvat lähelle ihmisasumuksia. Tässä tapauksessa Someron keskustaan asti.

Facebookissa toimii julkinen ryhmä, ”Susivaroitukset”, jossa on peräti 38 900 jäsentä. Ryhmässä voi varoittaa tietyllä alueella liikkuvista susista, tai kysyä tarvittaessa havainnoista tietyltä alueelta. Varsinainen keskustelu on toisaalla kuin tässä ryhmässä, mutta näkyy, että ihmiset janoavat tietoa.

”Suurpetopolitiikka” on oma julkinen Fb-sivusto, jäseniä 12 600. On keskustelua peto-ongelmien poistamiseksi ja vahinkojen minimoimiseksi. Vuoropuhelu on vilkasta.