Terveysturvallisuus edellä

0

Kuntavaalit siirretään järjestettäväksi 13. kesäkuuta. Kahdeksan eduskuntapuoluetta yhdeksästä kannatti kuntavaalien siirtoa kesäkuulle, kertoi oikeusministeriö Twitterissä viikonloppuna.
Oikeusministeri Anna-Maija Henrikssonin (r.) mukaan vaalit on terveysturvallisempaa järjestää kesäkuussa kuin huhtikuussa.
Somerolaispoliitikot ovat pitkälti samaa mieltä, että terveys edellä mennään, joskin vaalien siirtäminen on hyvin harmillista.
Samalla toivotaan, että ongelmakohdat sataisiin ratkaistuksi sitten kesäkuuhun mennessä. Tai oikeastaan jo toukokuuhun, sillä ennakkoäänestys alkaa 26.5. ja kestää poikkeuksellisesti kaksi viikkoa.
Kritiikkiäkin Someron suunnalta tulee. Perussuomalaisten riveissä nähdään, että kyseessä on paniikkiratkaisu. Vaalit olisi pidettävä ajallaan.
Joka tapauksessa on hyvin mielenkiintoista nähdä, miten ratkaisu vaikuttaa äänestysinnokkuuteen. Lisääkö vaalipöhinää vai karkaavatko ihmiset jo kesälaitumille? Toivottavasti pääsemme äänestämään turvallisesti ja sen myös innolla teemme!