Törkeästä dopingrikoksesta ja huumausainerikoksesta ehdollista vankeutta

0
KUva Mikael Rydenqvist/TS

Anaboliset steroidit liikkuivat verkosta kotiin

Somerolainen vuonna 1984 syntynyt mies tuomittiin törkeästä dopingrikoksesta ja huumausainerikoksesta yhteensä kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Koeaika päättyy 25. maaliskuuta 2023. Asiaa käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa viime viikolla.

Mies tilasi netin salatussa verkossa toimineesta Silkkitie-kauppapaikasta testosteronia tai sen esteriä. Joukossa oli sellaisia anabolisia steroideja kuin oksimetoloni, mesteroloni, drostanoloni, stanotsoli, metandienoni ja oksandroloni.

Anaboliset steroidit edistävät ensisijaisesti lihasten kasvua ja valkuaisaineiden muodostumista. Niitä käytetään myös urheilusuoritusta parantavina aineina ja dopingaineina etenkin voimaharjoittelussa ja kehonrakennuksessa.

Hän tilasi hormoneja nesteinä tai tabletteina.

Miehen Silkkitieltä tilattavien joukossa oli myös Panacod-huumelääketabletteja ja psilosypiini tryffeleitä, sieniä. Hänellä ei ollut lääkemääräystä näihin lääkkeisiin.

Tilauksia mies tehtaili heinäkuulta 2016 lokakuun lopulle 2017. Ostotapahtumia on kirjattu liki sata 16 kuukauden aikana.

Tilausmäärät ovat olleet sellaisia, että aktiivisen käyttöjakson aikana yhden henkilön käyttöannoksiksi vuorokausimäärät ovat moninkertaisia. Näin voi olettaa, että syytetty on pitänyt dopingaineita hallussaan todennäköisesti tarkoituksenaan levittää niitä laittomasti.

Syytetty tunnusti rekisteröityneensä Silkkitielle nimimerkillä, tehneensä itse kaikki tilaukset, vastaanottaneensa ne postissa silloiseen asuinpaikkaansa pääkaupunkiseudulle ja pitäneensä aineita hallussaan.