Tuotantoyhtiö kaavailee Somero-sarjalle jatkoa

0
Heli Mäki esiintyy, kun KoDa Production -yhtiön Jarmo Korhonen kuvaa ja Ville Korhonen toimii äänimiehenä.

Ennen mukaan lähtöä kaupunki haluaa kuulla palautetta mukana olleilta

Tammikuusta asti AlfaTV:llä pyörineelle Somero-sarjalle kaavaillaan jatkoa. Tuotantoyhtiö KoDa Productions kosiskelee yhteistyökumppaniksi Someron kaupunkia 15 000 eurolla. Vastineeksi Somero-näkyvyyttä tulisi 10 jaksossa. Kaupungille räätälöitäisiin 20–24 minuutin osuus, jossa esiteltäisiin kaupungin palveluja. Se tapahtuisi mahdollisesti Somerolle muuttaneen näkökulmasta.

– Olisi herkullista tuoda sarjaan esimerkiksi perhe, joka on muuttanut tai muuttamassa Somerolle. Mitkä asiat johtivat muuttopäätökseen, miten he kotiutuvat Somerolle, miten elämänlaatu muuttui ja miten palvelut täyttävät tarpeet, selvittää tuottaja Jarmo Korhonen KoDa Productionsilta.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen sanoo, että yhtenäisen tarinan kautta tulisi esitellä laajasti kaupungin palvelutarjontaa ja muun muassa harrastusmahdollisuuksia.

Ennen päätöstä kaupunginhallitus haluaa vielä selvittää, millaisena sarjassa mukana olleet yritykset ovat sen kokeneet. Palautteen ohella kaupunki tahtoo nähdä toisen tuotantokauden suunnitelman ja käsikirjoituksen.

Kaupunginhallitus palautti asian jatkovalmisteluun.

–Sarjasta on varmaan ollut enemmänkin hyötyä Somerolle paikkakuntana kuin yrityksille. Sitä on vaikea arvioida, tuoko se meille lisää asiakkaita ja kassavirtaa, pohtii televisiosarjassa mukana ollut Heli Mäki MH Huolto-osasta.

Hän kertoo, että yhtenä päivänä ovesta sisään tuli henkilö, joka oli sanonut, ettei ollut ennen käynyt heillä, mutta oli nähnyt yrityksen Somero-sarjassa.

– Sarja rakentaa positiivista kuvaa paikkakunnasta. Se tuo esiin henkilöitä, jotka tekevät töitä yrityksissä. Näyttää, että ollaan ihmisiä mekin, tokaisee Mäki.

MH Huolto-osa ei poissulje ajatusta, että olisi mukana seuraavallakin tuotantokaudella. Silloin pramille tuotaneen rengasliike, jonka he ottivat hoitoonsa tänä vuonna.

Kymmenosaisessa tositelevisiosarjassa on seurattu yrityksiä ja henkilöitä, jotka kertovat yrityksestään, henkilökohtaisesta elämästään ja myös koronan vaikutuksista elämänmenoon.

Yritykset ovat vastanneet sarjan rahoituksesta. Toisellakin tuotantokaudella päärahoituksesta vastaisivat sarjassa esiteltävät yritykset. Tarinoita olisi tarkoitus syventää ja tuoda esille pidempiä kokonaisuuksia.

Someron kaupunki osallistui 7 000 eurolla televisiosarjan pilottijaksoon.