Väessä on virtaa

0
Kuva kesätorista Manu Kärki

Somerolaisilla on vahva tahto pitää kotiseutunsa elinvoimaisena ja lisätä paikkakunnan vetovoimaisuutta.

Yhdeksi keinoksi on tänä vuonna otettu internetiin perustettu alusta, joka kokoaa samaan paikkaan esille paikallisia elämyksiä, eli tuo ne siten helposti kaikkien ostettavaksi ja koettaviksi. Mukaan toivotaan niin yrityksiä, yksityisiä ihmisiä kuin yhteisöjäkin.

Somerniemeläiset ovat jo osoittaneet, mihin hulppeat ideat ja sinnikäs työ johtavat. Alueen kymmeniä tuhansia kävijöitä vuosittain houkuttelevat kohteet kesätori ja Ämyrin tanssilava pyörivät yhdistys- ja talkoovoimin.

Nyt asukkaat ja mökkiläiset haluavat puristaa lisää irti kauniista kulmakunnastaan. Helmikuussa perustettu ryhmä kokoaa parhaillaan ideoita Somerniemen vetovoimaisuuden parantamiseksi. Ja niitä on jo ropissut.

Samalla ollaan huolissaan asuinympäristön säilymisestä elinkelpoisena. Pelkät sirkushuvit eivät riitä, lasten on päästävä kouluun tai päiväkotiin ja teiden oltava ajokelpoisia. Kehitettävää riittää yllin kyllin.

Mutta nyt on pää avattu, katsotaan mihin se johtaa.