Vähätellä ei pidä

0

Terveydenhuollon johtaja, lääkäri Aki Lindén ottaa kantaa Twitterissä koronakeskusteluihin.

Lindén oli nähnyt videon, jossa ”todisteltiin”, ettei meillä ole mitään pandemiaa. Videossa vain unohtui se, että tapauksia olisi 10-kertainen määrä, ellei taudin leviämistä olisi tehokkaasti rajoitettu.

Samoin kerrottiin, että meillä sairaalat pärjäävät hienosti koronan kanssa. Ellei ymmärrä, mitä 40–60 tehohoitopotilasta kuukausien ajan tarkoittaa sairaaloiden toiminnalle, ei ymmärrä sairaalahoidosta mitään.

Suomi on tähän mennessä kerännyt mainetta Euroopan pienimmillä ilmaantuvuusluvuilla. Enää ei. Muun muassa Tanskassa ja Saksassa tilanne on parempi.

Viro on Tshekkien rinnalla EU:n tartuntatautitilaston kärkeä. Viron ilmaantuvuusluku on 1 536, Suomessa 166. Tällä on erityisen iso merkitys HUS-alueen lukemiin, jotka ovat muuta Suomea merkittävästi uhkaavammat.

Koronaan on kuollut maailmassa yli 2,6 miljoonaa ihmistä. Brasiliassa leviää Bolsonaron ansiosta muunnos, joka tarttuu uudelleen kerran sairastaneisiinkin.