Valtin Somerolainen keskeytyksissä

0
Pekka Manni liittyi helmikuussa Someron keilahallin 300 pisteen -kerholaisiin.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa oli tulevana sunnuntaina tarkoitus käydä vuoden toisen keilailun erikoiskilpailun finaali. ”Valtin Somerolainen” -kisa keskeytyi kuitenkin jo karsintavaiheessa, kun kilpailutoiminta hallissa jäi maaliskuun alkupuolella tauolle.

Alkukilpailun kolme viimeistä viikkoa ja finaalitapahtuma tullaan heittämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Valtin Somerolaiseen tulospanoksensa on ehtinyt antaa lähes 90 keilaajaa. Kisa käydään 3+3 sarjoina ja finaalipaikka on luvassa karsinnan 18:lle parhaalle kilpailijalle.

Parhaan yhteistuloksen on tähän mennessä heittänyt lohjalaisseura Rännimestareiden Kari Kuparinen , kannoillaan tulosluettelon kärkipäässä Someron Keilaajien Risto Nikkanen ja Timo Toivonen sekä Forssan Bowling Clubin somerolaiskeilaaja Miika Lavikaine n.

Finaalipaikkaa ajatellen somerolaisista ovat vahvoilla myös kärkikymmenikköön tässä vaiheessa lukeutuvat Olli Lehtinen ja Pekka Manni .

Kolmesatasia kuin liukuhihnalta


Pekka Mannille alkuvuosi on ollut kaiken kaikkiaan menestyksekäs, sillä tammikuun lopussa hän pääsi juhlimaan Someron keilahallissa käydyn Säästöpankkiturnauksen voittoa ja vähän myöhemmin mies tehtaili kotihallissaan uransa ensimmäisen täydellisen 300 pisteen sarjan.

Helmikuun 18. päivän tuloksellaan Manni liittyi siihen toistaiseksi harvalukuiseen somerolaiskeilaajien joukkoon, jotka ovat Someron keilahallissa maksimitulokseen yltäneet.

SomKe:n heittäjistä kotihallin ensimmäisen kolmesatasen teki Kari Kulta (2013) ja ennen Mannia temppuun ovat pystyneet myös Jukka-Pekka Virtanen (2016) sekä Ari Puosi (2016). Kaikille neljälle Somerolla heitetty kolmesatanen on edelleen kilpailu-uran ainoa.

Someron radoilla ehdittiin alkuvuoden aikana takomaan 300 pisteen maksimituloksia ennennäkemättömän hurjaan tahtiin. Kalle Kuronen (K-29/Turku), Aleksi Virtanen (Alfa BC/Raisio), Juha Pitkänen (FSB/Parainen), Manni, ja Harri Katajisto (Bad Boys/Lohja) ylsivät kolmensadan pinnan suoritukseen maaliskuun kuudenteen päivään mennessä.

Vähän toistakymmentä vuotta toiminnassa olleen Someron keilahallin kilpailuissa on tehty kaikkiaan 43 kolmesatasta. Parhaina vuosina hallin kunniataululle nimensä on kirjauttanut kuusi keilaajaa ja tänä vuonna siis jo viisi, vaikka vuodesta on takana vasta vajaa neljännes.