Vuonna 1991: Mistä koti palkinnoille?

0
Liigapokaalit eivät välttämättä tunne oloaan kotoisaksi huoltamotarvikkeiden seassa.

Somero-lehti 12.2.1991

Komeat urheilusuoritukset tuottavat myös komeita palkintoja. Ongelmanpoikaseksi on Somerolla kehittynyt se, ettei näille palkinnoille aina tahdo löytyä asianmukaista näköalapaikkaa.

Esimerkiksi Someron Urheiluautoilijoiden upeat jm-liigapokaalit ovat viime kuukausina etsineet majapaikkaa muun muassa pankin ja huoltoaseman tiloista.

– Olemme esittäneet, että monitoimitalon aulaan rakennettaisiin palkintokaapit kaikkien seurojen palkintoja varten. Siinä ne olisivat edustavalla paikalla kaikkien nähtävissä, kertoo Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Matti Laukamo.

Tiettävästi muutkin somerolaisseurat olisivat valmiita kiikuttamaan palkintojaan tällaiseen yhteisvitriiniin, mikäli sellaiselle vain löytyisi paikka. Seuroilla on näet henkilökohtaisten mitalien ja pokaalien lisäksi paljon sellaisia yhteisiä palkintoja, jotka voitaisiin tuoda takahuoneista pölyttymästä suuren yleisön nähtäville.

Liikuntasihteeri Ari Piispanen myöntää, että asiasta on keskusteltu, mutta toistaiseksi idean toteuttaminen on hänen mukaansa tyssännyt riittävän suuren tilan puuttumiseen.

– Ainakaan monitoimitalon aulaan, joka sinänsä olisi hyvä palkintokaapin paikka, ei kovin suurta kaappia mahdu, vapaata seinätilaa ei juuri ole. Kenties tuollainen kolmen metrin levyinen, lukittavin lasiovin varustettu kaappi sinne saataisiin juuri ja juuri sopimaan. Siinäkin on vain se huono puoli, että yhden seuran osalta palkintojen määrää jouduttaisiin rajoittamaan, tuumailee Piispanen.

Hän arvioi palkintokaapin pystyttämiseen hupenevan lähemmäs kymmenen tuhatta markkaa.

– Raha ei kuitenkaan ole tässä tapauksessa niin suuri ongelma kuin tuo tilakysymys. Katsotaan nyt kuitenkin tässä kevään aikana, mitä asialle on tehtävissä, liikuntasihteeri lupailee.