Ylöpirtin posti oli yksi suljettavista postitoimipisteistä vuonna 1991.

Somero-lehti 26.2.1991

Ensimmäiset postit sulkevat ovensa tällä viikolla Somerolla. Kaikkiaan seitsemästä suljettavasta konttorista pisimmän jatkoajan ovat saaneet Somerniemen ja Pitkäjärven konttori. Tällä viikolla lapun luukulle laittavat Ylöpirtin ja Hirsjärven konttorit.

Posti joutuu tässä kohdin tiukoille, koska se on luvannut järjestää korvaavaa työtä lakkautettavien konttorien työntekijöille.

Asiamiessopimuksia on solmittu näillä näkymin vasta yksi. Ylöpirtin lopettaessa ryhtyy läheinen kyläkauppa Sirkan Valinta asiamiespostiksi. Hirsjärvellä jää postitoiminta jakelun varaan.

Ylöpirtin kauppa on ottanut asiaan myönteisen kannan, kuten myös asiakaskunta.

– Normaalisti posti on auki puoli yhteen, mutta täällä kaupassa voi asioida kuuteen saakka, kertoo Sirkka Mäkäräinen kyläkaupasta.

Ylöpirtin konttorissa väliaikaisesti työskentelevä Sirkka Rajala on sitä mieltä, että posti menettää toiminnallaan asiakkaita.

– Kyllä tämä lakkautus on ihmetystä herättänyt. Kun asiakkaitten puheita kuuntelee, niin varsinkin eläkeläiset aikovat jatkossa siirtää asiansa pankille, Sirkka Rajala tietää kertoa.

Mahdollisesta jatkoajasta voidaan puhua vahvimmin vain Somerniemen ja Pitkäjärven postien osalta.

Hirsjärven posti hiljenee 28.2. ja Ylöpirtti 1.3. ollen kumminkin auki vielä kyseisen päivän.