Vuonna 1991:Lihasavustamolle tehtaanmyymälä

0
Someron Lihasavustamo avasi tehtaanmyymälän, jossa myydään savulihan lisäksi myös raakaa lihaa, monia lihajalosteita ja kalaa.

Somero-lehti 12.3.1991

Someron Lihasavustamo avasi tehtaanmyymälän, jossa erilaisten savulihojen lisäksi myydään myös tuoretta lihaa, kuten kyljyksiä, jauhelihaa, fileitä ja paistia, sekä täyslihamakkaraa, nakkeja, savukalaa, kirjolohileikettä, kinkkuleikettä, säilykelihaa ja niin edelleen. Kyseessä on siis hyvin varustettu ”lihatiski”.

Someron Lihasavustamon omistaja Reijo Kuula sanoo heidän tehtaanmyymälänsä eroavan tyypillisestä kaupan lihatiskistä ainakin siltä osin, että he tekevät tuotteensa pääosin itse.

– Makkarat tulevat Karkkilasta ja savukala tuodaan Kustavista, kertoo Reijo Kuula ainoista muualta tulevista tuotteista.

Kustavista tuleva savukalakin savustetaan Reijon oppien mukaan, sillä hän kävi itse opettamassa miehet savustamaan kalan. Tärkeintä on Reijon mukaan savustaa aina tuoretta kalaa.

Uusi tehtaanmyymälä on auki keskiviikosta lauantaihin.

Henkilökuntaan kuuluu kaikkiaan viisi henkilöä, jotka hoitavat niin tuotteiden valmistuksen kuin myymisenkin. Lisäksi apuna ovat omat pojat sikäli kuin koulultaan tai armeijaltaan kerkiävät.

Tehtaanmyymälän ohella Someron Lihasavustamo toimii entiseen tapaan savustaen asiakkaiden tuomaa lihaa.