Witkan mitalin kohtalo ratkeaa toukokuussa

0
Johanna Witka

Teksti Aulis Tiensuu

Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka kertoi, että naisten moukarinheiton SM-talvikisan lopullinen järjestys selviää liiton kilpailuvaliokunnan seuraavassa kokouksessa, jossa kilpailuraportti käsitellään. Kokous pidetään toukokuussa.
Järjestäjät antoivat kolmen kierroksen jälkeen kahdeksan parhaan ulkopuolella olleelle Suvi Koskiselle oikeuden jatkaa kilpailua SM-kisasääntöjen vastaisesti. Sen myötä hän sai viidennellä kierroksella tuloksen ja nousi pronssille.
Järjestäjien ratkaisu perustui Euroopan heittojen talvicupissa noudatettuun käytäntöön, jossa kaikilla heittäjillä on täydet kuusi kierrosta. Se ei ole kuitenkaan varsinainen mestaruuskilpailu, kuten SM-kilpailut, joissa on noudatettava kilpailusääntöjä.
Mikäli kilpailuvaliokunnan päätös on sääntöjen mukainen, Someron Esan Johanna Witka nousee pronssille.