Henri Liipola edustaa Suomea Kroatiassa

0
Henri Liipola

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Mikael Rydenfelt/TS

Someron Esan moukarimies Henri Liipola on valittu edustamaan Suomea Euroopan heittocupissa Kroatian Splitissä äitienpäiväviikonloppuna. Kilpailun piti alun perin olla jo maaliskuussa Portugalin Leiriassa, mutta koronaepidemian vuoksi kilpailu siirrettiin niin ajan kuin paikankin osalta.
Henri Liipola on ollut näissä Euroopan talviheittocupina tunnetuissa kilpailuissa kaksi kertaa aiemminkin. Kaksi vuotta sitten hän sijoittui Sovakiassa kymmenenneksi tuloksella 72,20. Liipola voitti maaliskuun alussa Suomen talvimestaruuden sankan lumipyryn vuoksi yhden kierroksen mittaiseksi supistuneessa kilpailussa tuloksella 71,06. Hyvin sujuneen harjoituskauden perusteella hän uskoo kuitenkin olevansa ennätyskunnossa jo heti alkukesästä. Liipolan ennätys 75,47 on jo lähes kolmen vuoden takaa.
Suomen toisena edustajajana miesten moukarissa on Roope Auvine n. Naisten sarjassa Suomea edustaa vain ex-SE-nainen Krista Tervo. Esan Silja Kosonen ei lähde vielä näihin kisoihin vaan aloittaa kesän kilpailukautensa toukokuun puolivälissä ensimmäisessä Tour de Hammer kilpailussa Kankaanpäässä.