Huomenta Suomessa suora lähetys Baddingin kotitalolta

1
Baddingin kotitaloa on remontoitu jo reilun vuoden ajan. Katolla Someron Peltipinnan työntekijöitä ja maan kamaralla hankkeen puuhamies Kai Merilä.

Somero on jälleen esillä valtakunnallisesti. MTV3- kanavan Huomenta Suomi tekee suoran lähetyksen tiistaiaamuna 4.5. Rauli Badding Somerjoen kotitalolta. Aiheena on reilu vuoden päivät sitten virinnyt talkooprojekti, jolla korjataan laulajalegendan huonoon kuntoon päässyttä lapsuudenkotia.

– Hieno asia, kun tätä talkoomeininkiä noteerataan valtakunnallisestikin. Kyllä tämä mielettömän iso auttamisen henki yllätti meikäläisen tyystin, kun aikoinaan tähän puuhamieheksi suostuin, kertoo talkooprojektin vetäjä, toimittaja-muusikko Kai Merilä.

– Kun Baddingin sisko Mailis Niemelä otti minuun aikoinaan yhteyttä ja esitti huolensa jo monumentiksi muodostuneen talon huonosta kunnosta, olin musiikkimiehenä heti mukana. Vaikka mitä muuta puhuttaisiin, niin kyllä se vaan on fakta, että maailmalla Somero tunnetaan Baddingista ja Unto Monosen Satumaasta. Jos tuo Baddingin kotitalo olisi mädäntynyt pystyyn, mitenköhän reippaiksi ja toimeliaiksi meitä somerolaisia muualla Suomessa nimiteltäisiin.

Badding-talon sisäosien kunnostustyöt ovat edenneet loppusuoralle.

– Vielä on jonkin verran puurtamista, kuten esimerkiksi eristevillojen asentaminen, sekä seinien levyttäminen ja tapetointi, kertoo talkoiden työvastaava Joni Tamminen.

Badding-talon ”tupareita” olisi koronan niin salliessa tarkoitus viettää loppukesästä yleisölle avoimella tilaisuudella.

– Luvassa on live-musaa, makkaranpaistoa ja Badding-aiheinen valokuvanäyttely. Samalla taloon kiinnitetään kuparinen kyltti, jossa on kaiverrettuna kaikkien talkoisiin osallistuneiden yksityisten ja yritysten nimet, Merilä paljastaa.

 

Suora lähetys Baddingin kotitalolta MTV3 Huomenta Suomi tiistaina 4.5. aamulla kello 8.18. Uusinta samana iltana kello 22 Kymmenen Uutisissa.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.