Hyvät sosiaalipalvelut kantavat

0
Kaupungin sosiaalitoimiston tilat on Lamminniemen hyvinvointikeskuksessa.

Someron kaupungissa on hyvä sosiaalityöntekijätilanne. Kaikki virat ovat täytettynä, ja tekijöillä riittää pätevyyttä. Lisäksi johtava sosiaalityöntekijä koordinoi esimiehenä, että sosiaalipuolen työt sujuvat ja toimintaa kehitetään.

Monella paikkakunnalla on huonommin. Sosiaalityöntekijän työtä pidetään rankkana ja henkisesti kuormittavana. Työn vaativuus ei kohtaa palkkauksessa. Homma pelaa ja työtä jaksaa tehdä, kun tekijät ovat päteviä ja innokkaita kehittämään itseään ja työtään, heillä on resursseja ja he saavat tukea niin työtovereiltaan ja työnantajalta. Asiakkaiden elämä helpottuu; he kiittävät, ja pitkässä juoksussa yhteiskuntakin.

Somerolla on ryhdytty etujoukoissa varautumaan uusiin hoitajamitoituksiin. Lähihoitaja- ja hoiva-avustajakoulutusta saa kotipaikkakunnalla. Salon seudun ammattiopisto hoitaa koulutuksen Somerolla. Opiskelu työn ohessa onnistuu, kun asiat räätälöidään tarpeiden mukaan. Henkilö jää varmimmin sijoilleen opintojen jälkeen, kun työpaikka on jo valmiina ja varma.

Somero kaipaa uusia asukkaita ja yrityksiä. Paikkakuntaa voi mainiosti markkinoida hyvillä sosiaalipuolen palveluilla. Täällä pidetään huolta asukkaista, täällä ihminen saa kokonaisvaltaisen avun.