Kampanjaehdotus, Badding-tarjous, järkytys…

0
Tekstarin lähettänyt kysyy, saako rokotettava valita itse rokotteensa.

Hamstraaminen pitäisi diagnosoida sairaudeksi ja potilaat ohjata avun sekä hoidon piiriin.
Tunkiot terveysriski

Olisiko aika aloittaa hymykampanja? Jospa tätä korona-ahdistusta ja ihmispelkoa olisi tarpeeksi opeteltu? Rokotteet ovat tulossa, pelko alkaa vähetä. Mitäpä jos yritettäisiin ystävällisyyttä, ettei täysin unohtuisi.
Aurinko paistaa

Asuin aikoinaan Helsingissä Harjukadulla silloin kun Rauli Somerjoki asui myös Alppiharjussa Helsinginkadulla. Eli samoissa kortteleissa. Näinkin häntä välillä kadulla kävelemässä jne. Nyt sain Helsingistä lehtileikkeleitä , joissa kerrotaan Raulin elämästä Helsingissä ja muistomerkin teosta Helsinkiin. Tuli nostalginen tunne ja ajattelin, että jos on joku jota kiinnostaa kyseinen aihe.
Irma Hinttala

Somero-sarjaan toivomme jatkoa ehdottomasti! Esitellään kaupunkia maaseutuineen, paikkaa, jossa on hyvä elää. Turvallista lapsille. Mukavaa eläkeläisille. Sopivan hiljainen, riittävän vilkas. Etätyöt mahdollistavat maaseudulla asumisen, dronet helpottavat jatkossa palvelujen saamisessa. Fiksut ihmiset luopuvat pääkaupunkiseudun hulinan oravanpyörästä. Somerolla mahdollisuus!
Mukavampaa

Järkytyn joka kerta, kun laitan hautausmaalla vaikka maatuvia roskia siihen astiaan, mihin ne kuuluvat. Mitä näenkään, siellä on kaikkea muuta kuin maatuvaa tavaraa. Kun kaikille roskille on oma astia, niin en ymmärrä, ovatko somerolaiset lukutaidottomia, sokeita vai muuten vain laiskoja, tyhmiä. Se on hienoa, kun metallille on oma roskis!
Usein käyvä!

Hesarissa oli jälleen valitus Itämeren surkeasta tilasta. Syyllinenkin oli selvillä. Tietenkin maa- ja metsätalous. Samassa lehdessä ilmoitus: merenrantahuvila myytävänä Raaseporissa, hintapyyntö 580 000. Kova hinta huvilasta pilatun meren rannalla.
Make

Yrittäjät pyytävät ostamaan Somerolta. Ei ole varaa ylihinnoitteluun.
Kuka on ahdingossa?

Meille soitettiin terveyskeskuksesta ja tarjottiin koronarokotetta. Kysyin, mistä aineesta on kyse, ja mulle vastattiin Astra Zeneca. Emme kuitenkaan olleet halukkaita kyseiseen aineeseen. Meille vastattiin, ei ole pakko ottaa, joten vedetään nimi yli listalta. Siksi ihmettelemmekin, jos ei halua tätä kyseistä rokotetta, niin onko oltava ilman? Eikö sitä rokotetta saa itse valita, koska mekin haluaisimme rokotteen kuitenkin ottaa? Niinpä kysynkin, että mistä muualta niitä rokotteita saa, missä voi aineen itse valita? Tiedän, että muunkin merkkisiä aineita on jaettu.
Ihmettelijä

Vastaus edelliseen, Ihmettelijän tekstariin: Somerolla rokotetaan Astra Zenecan, Modernan ja Pfizer BioNTechin rokotteilla eikä rokotettavalla ole mahdollisuutta valita, millä rokotteella rokotetaan. Suomessa on tehty päätös 6.4.2021, että Astra Zenecan koronavirusrokotetta annetaan varovaisuusperiaatteen mukaisesti tällä hetkellä vain 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Tätä nuorempien osalta tilannetta tutkitaan ja rokotusten mahdollista jatkamista arvioidaan uudestaan huhtikuun alkupuolella. Varovaisuusperiaatteen mukaisesti Astra Zenecan koronavirusrokotetta ei myöskään anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle. Jos henkilö ei ole halunnut ottaa tarjottua rokoteaikaa vastaan, voi hän tiedustella uutta aikaa rokotukselle, kun joukkorokotukset alkavat. Tällöin käytössä voi olla mikä tahansa edellä mainituista rokotteista.
Kati Tuomisto-Lundberg, vastaava terveydenhoitaja Someron terveyskeskus

Somero-lehden tekstarinumero ei ota vastaan kuvia. Kuvalliset tekstarit tulee lähettää osoitteeseen toimitus@somerolehti.fi.
Toimitus