Jokainen koronarokote tuo ihmiset lähemmäs toisiaan

Unicefin siniliiviset lipaskerääjät ovat olleet tuttu näky Somerollakin ennen vappua. On kerätty varoja, jotta maailman lapsille olisi tarjolla puhdasta vettä.

Korona on muuttanut suunnitelmia jo toisena vuonna peräkkäin. Keräyksetkin pyritään pitämään etänä. Tämä asettaa haasteita kerääjille ja lahjoittajille.

– Perinteisesti kevään keräys teemana on ollut puhdas vesi lapsille, mutta nyt suurempana ongelmana koko maailmassa on korona, sanoo Marja-Liisa Vieraankivi Someron Unicef-ryhmästä.

Unicefistä todetaan, että rokote koronaa vastaan on rokote läheisyyden ja maailman suurimman jälleennäkemisen puolesta. Jokainen koronarokote tuo ihmiset lähemmäs toisiaan.

Historiallinen rokotusoperaatio on käynnissä ja Unicef on mukana toimittamassa 2 miljardia rokotetta ympäri maailman. Rokotteiden tasavertaisen jakelun nähdään olevan ainoa tie ulos pandemiasta.

Pandemia on lapsen oikeuksien kriisi. Moni asia on keskeytynyt, köyhyys on lisääntynyt ja mielenterveys uhattuna.

Vaikka lahjoittaminen voi tuntua nyt hankalammalta kuin lipaskeräys, on tälläkin hetkellä mahdollista auttaa.

– Kun ei mennä lipaskeräilemään, niin otamme toiset keinot käyttöön, MobilePayn ja Unicefin pankkitilille lahjoittamisen, selvittää Vieraankivi.

Someron ryhmän MobilePay-numero on 58966 ja Unicefin tilinumero on OP FI83 5721 3210 0003 12. Viestikenttään ”Somero maailman suurimmassa rokoteoperaatiossa”.

20 eurolla saadaan kuusi terveydenhoitajaa rokotettua koronaa vastaa, 38 eurolla kaksi kylmälaukkua rokotteiden säilyttämiseen ja 52 eurolla suojavarusteet kahdelle sairaanhoitajalle.