Kesälavat valmiina tanssien järjestämiseen

0
Esakallion lavaisäntä Hannu Heikkilä pohtii, uskaltautuuko väki lavoille heti koronarajoitusten purun jälkeen.

Tanssit alkavat heti kun rajoitukset sallivat

Tanssien järjestäjät ovat tänäkin keväänä odottavalla mielellä, milloin kesän lavakausi voidaan korkata. Normaalikausina Esakalliolla olisi jo tanssittu Keskiviikkotansseja. Perjantaitanssien kesäkauden starttaus olisi ollut viime viikolla. Ämyrin lavalla on pyörähdelty kesäkausi alkuun yleensä toukokuun puolivälin jälkeen.

Nyt kummastakin tanssit on peruttu toukokuulta. Esakallion lavaisäntä Hannu Heikkilä ei usko, että vielä kesäkuussa tanssitaan. Hän arvelee, että vasta heinäkuulla päästään jonkinlaiseen alkuun.

Hannu Heikkilän ja Ämyrin esiintyjäkaartin kokoajan Marko Sirron harras toive kuitenkin on, että meno alkaa aiemmin, esimerkiksi jo juhannuksena. Ämyrille on juhannusaatoksi varattu Teemu Roivainen & Energia sekä Neitoset ja juhannuspäiväksi Suvi Teräsniska ja Taikakuu. Esakallion juhannusaatoesiintyjät ovat Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani , Arja Koriseva & Fortuna sekä Hurma. Juhannuspäivänä parastaan antavat Laura Voutilainen, Jorma Kääriäinen & Yhden Tähden Orkesteri sekä Anniina Suhonen & Kuutamolla.

– Esiintyjät odottavat into piukassa, että pääsevät töihin. Heiltä alkavat rahat olla loppu, sanoo Heikkilä.

– He ovat olleet toista vuotta ilman töitä, jatkaa Marko Sirro.

Viime vuonna lavatanssin pyörteisiin päästiin elokuussa. Ämyri ehti olla auki kuukauden ja Esakallio hieman pitempään.

Heikkilä ja Sirro arvioivat, että viime vuoden liikevaihto olisi 70 prosenttia normaalivuosia pienempi. Kiinteät kulut juoksevat, sähköt ja vakuutukset, vaikka tansseja ei olekaan.

– Hetki pärjätään, ei ole suurempaa hätää, toteaa Sirro Ämyriltä, jonka omistaa Somerniemen VPK. Esakallion omistaa Someron Esa.

Heikkilä sanoo, että lyhyemmästä kaudesta huolimatta pyrkimys on kohti entistä monipuolisempaa ohjelmistoa.

Someron Esan osalta koronan aiheuttama tulojen notkahdus pakottaa tarkentamaan urheilijoiden tukemisen kohdentamista.

– Surkein tilanne on koronan aikaan ollut lasten ja nuorten osalta, kun toimintaa ei ole voitu järjestää ja muutenkin heillä on aktiviteetit olleet vähissä. Someron Esa pystyy polkaisemaan toiminnan käyntiin täysimääräisinä heti rajoitteiden salliessa, lupaa Heikkilä.

Ämyrin tansseihin esiintyjät tilaava Marko Sirro ja kahvilavastaava Irina Ojala-Sirro.

Koronarajoitusten ehdoilla mennään.

– Ei tässä voi muuta kuin odotella, mitä viisaammat määräävät, tuumaa Sirro koronarajoitusten säätäjistä.

– Lähtötelineissä ollaan. Sitten kun rajoituksia on purettu, niin saa nähdä tuleeko väkeä paikalle vai ovatko ihmiset varovaisia lähtemään liikkeelle. Rokotusten edistymisestä se riippuu, pohtii Heikkilä.

Esiintyjät on pitänyt silti varata ajoissa koko kesälle. Sama työ on tehtävä esiintyjien haalimisessa tanssittiin tai ollaan tanssimatta.

– Tuntuu tyhmältä tehdä töitä sen eteen, kun ei kuitenkaan voi pitää auki lavaa, huokaisee Sirro.

Hannu Heikkilä toteaa, että kävi kesälavastartin kanssa miten tahansa, niin joka tapauksessa Esakallion tanssikautta jatketaan lokakuun puoliväliin saakka.

EsaKalliolla on luvassa useita erikoisiltoja heinäkuulle. Osa on siirretty viime vuoden keväältä ja kesältä vuodelle 2021.

Erikoisilloissa on tiuhempi tahti siirtojen vuoksi. CMX on 2.7., Olavi Uusivirta ja Aukusti Koivisto 7.7., Arttu Wiskari ja Kari Luoto Band 14.7., Irina ja Jore Marjaranta 15.7. ja Teflon Brothers ja Aste 21.7.

60-luvun ilta on vuorossa 7. elokuuta, jolloin lavalle astuvat Pekka Tiilikainen & Beatmakers, The Sleepwalkers ja Jani Forsman sekä Toni Rossi & Sinitaivas. Syyskuulla on vielä Herra Ylppö ja Tiisu.

Esakallion sunnuntaimatineoihin ei ole vielä sovittu esiintyjiä.

– Pitää katsoa, miltä maailma rupeaa näyttämään. Kyllä niihin matineoihin on varmaan tulijoita, jos koronatilanne hellittää, tuumaa Heikkilä.

Ämyri jättää sunnuntaitanssit tältä kesältä. Lauantaitanssien lisäksi torstaiset naistentanssit kuuluvat Ämyrin kesän ohjelmaan.