Kiitosta lapsille, kehuja meluttomuudesta

0
Roskaaminen on rumaa.

Näin kolme Liito-orava -partioryhmän lapsijoukkuetta ohjaajineen keräämässä Turuntien ja Joensuuntien varteen heitettyjä roskia ja aurauskeppejä talteen saastuttamasta luontoamme. Olin todella yllättynyt. Kyynel vierähti silmäkulmaani antaessani vähäisen roponi kiitoksena lasten tekemästä työstä luontomme hyväksi! Pyydän, että me aikuiset keräisimme omat roskamme niille kuuluviin roskiksiin, emmekä heittelisi niitä pitkin tienvarsia purkeista ja pulloista lähtien. Aurauskeppien talteenkeruu kuuluu kaupungille, joka on ne paikoilleen asentanutkin. Aurojen ajaessa ne ovat talven mittaan menneet nurin, ja niitä lapset nyt keräilivät talteen. Esitänkin julkisesti, että kaupunki korvaa lapsien tekemän työn tuntuvana rahoituksena heidän toimintansa tukemiseksi.
Raimo Rönkkö

Hälylle herkkiä ihmisiä on. Kaupunkien liikennemelu on jo sellaista, josta tällaiset ihmiset kärsivät – kulkevat mieluummin kuulokkeet päässä hallitakseen melumaailmaa. Melu kuormittaa – haetaan hiljaisuutta. Liikenteen melu aiheuttaa terveysriskiä sydän- ja verisuonitauteihin, heikentää unenlaatua. Riskirajat ylittävillä alueilla asuu lähes miljoona suomalaista. Somerolla ei meteliä liikaa ole, päinvastoin – muutaman mopopojan toivoisi jo kaduilla rallaavan, kevään tulon kunniaksi!
Somerolle

Tekstarien puhelinnumero ei ota vastaan kuvia. Kuvalliset tekstarit tulee aina lähettää osoitteeseen toimitus@somerolehti.fi.
Toimitus