Koronarokotukset laajenevat yli 65-vuotiaisiin

0

Rokotuspaikaksi vaihtuu monitoimitalo

Tällä viikolla koronarokotukset laajenevat Somerolla kaikkiin 65 vuotta täyttäneisiin tai sitä vanhempiin somerolaisiin. Myös kaikki riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat voivat varata aikoja.

Ajan voi varata arkisin kello 12–13 terveyskeskuksen puhelinnumerosta 050 4776 155. Käytössä on yksi numero, mutta useampia vastaajia.

Lähiviikkoina on aukeamassa myös sähköinen ajanvaraus. Vastaava terveydenhoitaja Kati Tuomisto-Lundberg kehottaa seuraamaan Someron kaupungin ilmoittelua paikallislehdessä ja kaupungin nettisivuilla somero.fi

Kaikki koronarokotukset siirtyvät monitoimitalolla annettaviksi, myös jo annetut tehosteajat. Rokotuksia annetaan keskiviikosta 14.4. alkaen monitoimitalolla, ja toistaiseksi kahtena päivänä viikossa keskiviikkoisin ja torstaisin.

Somerolle on luvattu kuluvalle viikolle kolmen eri valmistajan rokotetta. Rokotettava ei kuitenkaan itse saa valita, mitä valmistetta häneen pistetään.

Tauolla olleet riskiryhmäläisten rokotukset jatkuvat. Riskiryhmään 1 kuuluvat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymän yli 16-vuotiaat.

Riskiryhmään 2 kuuluvat jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus ja sairaalloinen lihavuus eli painoindeksi on yli 40.