Koronatartunta Someron kaupungin kotihoidossa – monia altistuneita

0

Someron kaupungin kotihoidossa on ilmennyt koronatartunta. Kaupungin nettisivu kertoo, että altistuneet on kartoitettu ja heihin on oltu yhteydessä.

Perusturvajohtaja Marjaana Sorokin täsmensi tänään perjantaina päivällä tilannetta alistuneiden määrän osalta.

– Heitä on alle 10.

Käänne huonompaan on tapahtunut. Marjaana Sorokin tähdentää tilanteen olevan hoidossa. Hän toivoo, ettei tapahtuneesta poikisi jatkotartuntoja.

– Harmittavaa tämä tietenkin on. Nyt kun tilanne muutoin on lähtenyt niin paljon parempaan suuntaan. Varsinkin, kun Somerolla on ollut jotenkin niin hyvä tilanne. Tässä suhteessa on nyt otettu takapakkia.

Parhaillaan on hetki, jolloin tilanteen kehittymistä pitää tarkkailla.

– Kaupungilla seurataan, mihin tilanne kääntyy. Toivotaan, että taudin leviäminen saadaan talttumaan nopeasti, Sorokin luotsaa.

Epäilyksiä ja puheita on liikkunut, että kotihoidon työntekijöitä kokoontuisi kymmeniä kerrallaan käskynjakoon aamuisin.

– Kotihoito on henkilöstömäärältään suuri yksikkö ja työntekijöitä on paikalla toimistoilla tietyissä kohdissa päivää paljon. Meillä käytetään sairaanhoitopiirin mukaisia suojauksia. Altistumisia ei näissä tilanteissa tule, kotihoidon esimies Mari Paasikivi rauhoittaa.

Somerolla on viime kevään jälkeen todettu nyt 37 koronatartuntaa. Näistä viisi on viime keväältä.

Kaupunki tiedottaa nettisivuillaan, että henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempaa tietoa. Kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti kotihoidon tilannetta. Kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.