MLL kaipaa lisää tukihenkilöitä Somerolle

0

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri etsii vapaaehtoisia tukihenkilöitä Somerolle ja Salon alueelle. Koulutukset ovat huhtikuun aikana. Kouluttautua voi kaveriksi lapselle tai nuorelle, perhekummiksi lapsiperheelle tai ystäväksi maahanmuuttajaäidille.
Koulutusiltojen kaveritoiminnan osuus on torstaina 15.4., perhekummitoiminnan tiistaina 20.4., ystäväksi maahanmuuttajaäidille -koulutus torstaina 22.4. ja kaikille yhteinen kerta tiistaina 27.4.
Koulutuksessa keskustellaan tukihenkilönä ja vapaaehtoisena toimimisen teemoista, käydään läpi käytäntöjä sekä konkreettisia esimerkkejä tukihenkilönä mahdollisesti vastaan tulevista tilanteista. Koulutuksen jälkeen mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelut.
– Tukihenkilötoiminnasta saa itselleen hyvän mielen, kun on pystynyt näkemään ja kuulemaan lasta tai nuorta, jolle on saanut annettua myös jotakin tekemistä, iloa ja tyytyväisyyttä. On saanut annettua aikaa toiselle. Pienillä teoilla on suuri merkitys, tiivistää MLL:n Varsinais-Suomen piirin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Sirpa Stenström.
Koulutusillat järjestetään Salossa piirin toimistolla, kauppakeskus Plazassa 15.–24.4., mikäli osallistujamäärät ja rajoitukset sen sallivat. Koulutus on maksuton, eikä velvoita mihinkään. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan osallistujille.
– Jos et pääse koulutusiltaan/ -iltoihin, niin ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan muu sopiva aika koulutukselle, toteaa Stenström.
Koulutukseen ilmoittaudutaan vapaaehtoisten Olettärkeä.fi -sivustolla. Koulutukset löytyvät koulutuskalenterista paikkakunnan perusteella.