Nikula EM-kisoihin

0
Aaro Nikula

Teksti Juha Laakso, kuva Jan Sundman/SSS

Vastikään lentopallon Suomen mestaruutta Vammalan Lentopallon joukkueessa juhlinut somerolaishakkuri Aaro Nikula, 22, on valittu alkusyksyn Euroopan mestaruuskisoihin valmistautuvaan miesten maajoukkueryhmään.
Nyt julkistettu kuudentoista pelaajan ryhmä tulee olemaan hyvin lähellä lopullista EM-kisajoukkuetta. Niinpä Nikulakin on erittäin vahvoilla aikuisten arvokisadebyyttinsä tekemiseen.
EM-ryhmä aloittaa leirityksensä toukokuun puolivälissä Kuortaneella ja harjoittelee paria lyhyttä taukoa lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti läpi kesän. Suomi pelaa EM-kisojen alkulohkonsa Tampereella ja ottelut käynnistyvät syyskuun 1. päivänä.
Aiemmin urallaan kaksi miesten maaottelua tililleen saaneen Nikulan ohella lopullisen kisajoukkueen ykköshakkurin roolia havittelee ainakin kokenut, yli kahdensadan maaottelun Urpo Sivula, 33. Ryhmän kolmas hakkuri on kesällä vasta 18 vuotta täyttävä Aleksi Muukkonen.
Nikula (212 senttiä) on valitun maajoukkueryhmän pisin pelaaja.