Päivärinnasta MM-kisaleijona

0
Someron Pallon kasvatti Sami Päivärinta on mukana 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kirsi-Maarit Venetpalo/SSS

Uusi lehti on jälleen kääntynyt somerolaisen jääkiekkoilun historiassa, kun täällä varttunut ja Someron Pallon junioreissa peliuransa aloittanut Sami Päivärinta on valittu edustamaan Suomea alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin.
Jääkiekkoliitto julkisti MM-kisoihin lähtevän joukkueen lauantaina. Lopulliseen kokoonpanoon mahtui neljätoista hyökkääjää ja keskushyökkääjänä pelaava tuore Suomen mestari Päivärinta lukeutui tähän joukkoon.
Alle 18-vuotiaiden ”Pikkuleijonien” joukkue koostuu vuonna 2003 syntyneistä pelaajista. Kevääseen 2018 asti SoPaa edustanut Päivärinta täyttää 18 vuotta kesäkuun alkupuolella.
Kuluvan ja edellisen kauden maajoukkuetoiminta on koronarajoitusten vuoksi jäänyt huomattavan vaillinaiseksi. Jonkin verran otteluja ehdittiin kuitenkin pelaamaan ja esimerkiksi Päivärinta sai syksyn 2019 ja alkukevään 2020 välissä tililleen kymmenen maaottelua alle 17-vuotiaden maajoukkueessa. Tehotilastoon somerolainen kirjautti noissa otteluissa yhden maalin.

”Viitonen” vie kisatunnelmiin

Suomen MM-joukkue kokoontui yhteen sunnuntaina ja lensi kisapaikalle Yhdysvaltoihin eilen. Joukkue pelaa alkulohkonsa Texasin Friscossa, vastustajinaan Venäjä, Saksa, Tshekki ja Yhdysvallat.
Pikkuleijonien esityksiä on mahdollisuus seurata TV5:n kautta suorina lähetyksinä. Avauskamppailu Venäjää vastaan on ohjelmassa ensi viikon tiistaina ja se käynnistyy keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa puolilta öin.
Somerolaislähtöisiä jääkiekkoilijoita on esiintynyt maajoukkuetasolla useita, mutta ennen Päivärintaa kukaan heistä ei ole lunastanut paikkaa MM-turnaukseen. Historiatietojen valossa lähimpänä valintaa lienevät olleet Heli Romu 1990-luvulla ja Otto Nieminen viime vuosikymmenellä.