Pelikaani Nieminen Palloseuraa horjuttamaan

0
Otto Nieminen

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolaishyökkääjä Otto Nieminen, 24, aloittaa lahtelaisjoukkueensa Pelicansin mukana jääkiekon SM-liigan puolivälierät maanantaina. Vastustajaksi asettuu Niemiselle erittäin tuttu Turun Palloseura.
– Ihan hyvät fiilikset siitä tuli, kun selvisi ketä vastaan playoffit aloitamme. Turku on maantieteellisestikin sopiva pelipaikka ja ”Tepsiä” vastaan olemme onnistuneet tällä kaudella aika hyvin, liigauransa seitsemännen runkosarjakauden viime tiistaina päätökseen saanut Nieminen kertoo.
Nieminen aloitti liigataipaleensa juuri TPS:n riveissä ja viimeinen kausi (2018–19) ennen Lahteen siirtymistä oli Someron Pallon kasvatin tähän mennessä paras pääsarjatasolla. Sekä runkosarjasta (12+8=20) että pudotuspeleistä (2+3=5) hän kirjautti tuolloin tehotilastoihin henkilökohtaiset kärkilukemansa.
Ensimmäinen kausi Lahdessa (2019-20) oli loukkaantumisten sävyttämä ja vielä kuluvan kauden alkupuoliskollakaan peliaikaa ei paljon siunaantunut.
– Loka- ja tammikuun välisellä jaksolla taisin olla mukana kuudessa ottelussa. Sitten kun joukkueemme lainapelaajat lähtivät muihin sarjoihin, oma pelipaikkani alkoi vakiintua ja runkosarjan loppupuolen olen saanut olla koko ajan mukana kokoonpanossa.

Terveenä on hauska pelata!

– Tämä on ollut ensimmäinen liigakauteni ilman minkäänlaisia vammoja ja senkin vuoksi pelaaminen on ollut todella hauskaa. Vielä kun saisin maalitehot kohdilleen, niin alkaisi näyttää oikein hyvältä, Nieminen tuumii.

Runkosarjassa hän jäi kahden maalin ja kahdeksan tehopisteen saldoon. Pelaajan koko arvoa ei kuitenkaan mitata tehopistein, sen ovat Niemisenkin suoritukset kevätkauden peleissä osoittaneet.

– Kun kroppa on ollut kunnossa, niin olen pyrkinyt menemään aiempaa selvästi jämäkämmällä otteella kaksinkamppailuihin ja aika mukavasti olen niissä pärjännytkin. Nyt on tarkoitus laittaa vääntöihin vielä hieman lisää fyysisyyttä, sillä pudotuspeleissä fyysisen pelin merkitys korostuu entisestään, Nieminen tietää kokemuksesta.

TPS-aikoinaan Nieminen ehti tahkoamaan lävitse kolmen kevään pudotuspelisarjat, mutta kertaakaan hän ei ole päässyt pelaavan kokoonpanon jäsenenä välieriin asti.

Pianhan tuo nähdään, josko temppu vihdoin onnistuisi Pelicansin miehistössä.