”Saappaat jalassa kaaduimme!”

0
SoVon avuksi loppukaudella tullut Gezim Voca oli Futsal-Liigan puolivälierien tehokkain pelaaja.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal ja Tornion Palloveikot kävivät loppuun asti jännittävän taistelun pääsystä Futsal-Liigan välieriin.
Runkosarjassa toiseksi sijoittunut ToPV oli lopulta parempi otteluvoitoin 2–1, mutta runkosarjassa seitsemänneksi jäänyt somerolaisjoukkue teki puolivälieräsarjasta odotettua mielenkiintoisemman.
Puolitoista viikkoa sitten SoVo selätti torniolaiset Somerolla ja lopulliset ratkaisut nähtiin viime viikonloppuna Torniossa. Kotijoukkue voitti lauantaina maalein 4–1 (2–1) ja oli parempi myös sunnuntain kohtaamisessa 6–4 (1–1) lukemin.
– Näin jälkikäteen on tietysti helppo jossitella, että olisimmepa jo lauantaina pelanneet sillä tasolla kuin seuraavana päivänä, niin olisimme voineet ottaa jatkopaikan suoraan kahdella voitolla, SoVon managerina ja loppukaudella myös valmentajana toiminut Jarkko Ihalainen huokaisi pyhäpelin jälkeen.
Totta olikin, että SoVo nukkui ensimmäisessä Tornion pelissä onnensa ohitse. Tuolloin kotijoukkue oli selkä seinää vasten -tilanteessa silminnähden hermostunut, mutta pystyi kuitenkin vääntämään tasaisesta koitoksesta kolmen maalin voiton.

”Aikamoista draamaa”

Sunnuntaiksi molemmat joukkueet terävöittivät otteitaan, vieraat jopa isäntiään enemmän. SoVo pelasi hyvän ottelun, jossa se kamppaili tasapäin voitosta vielä pelin loppuminuuteilla.
– Aikamoista draamaa saatiin sitten siihen loppuun ja se koitui meidän kohtaloksemme, Ihalainen viittasi joukkueensa luottopuolustajan Valmir Seferin ulosajoon kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Seferi oli saanut aiemmin samassa ottelussa varoituksen, kun pallo oli osunut hänen käteensä oman maalin tuntumassa. Lopussa sovolainen kamppaili keskialueella pallosta ToPV:n Iiro Vanhan kanssa sillä seurauksella, että Vanha pyllähti kenttärajan tuntumassa nurin.
– Varoitus siitä tilanteesta näytti aika kovalta ratkaisulta ja kysyin erotuomarilta syytä tuomioon. Hän sanoi, että kyseessä oli vaarallinen pelaaminen, koska rike tapahtui lähellä toimitsijapöytää. Ilmeisesti siis sama rike ei olisi ollut varoituksen arvoinen jos se olisi tapahtunut muualla, Ihalainen kummasteli.

”Hyvä suoritus”

SoVo taisteli 4–5 tappioasemassa yhden pelaajan alivoimalla uhrautuvasti ja odotti pääsevänsä vielä viimeisellä puoliminuuttisella jahtaamaan tasoitusmaalia täydellä miehityksellä.
Ajassa 39.18 ToPV:n Sergei Korsunov onnistui kuitenkin ujuttamaan pallon erinomaisen ottelusarjan pelanneen SoVo-vahti Nevzat Mustafan selän taakse. Kahden maalin takaa vieraiden oli käytännössä mahdotonta nousta 42 sekunnissa tasoihin tiiviisti puolustanutta kotijoukkuetta vastaan.
– Tappio tietysti harmittaa, mutta kyllähän tämä koko ottelusarja oli meiltä hyvä suoritus. Taistelimme loppuun asti tosissamme välieräpaikasta ja jokainen pelaajamme jätti kentälle kaiken mitä rahkeista irtosi.
– Saappaat jalassa me kaaduimme, eikä tässä nyt voi olla muuta kuin erittäin ylpeä koko joukkueesta, Ihalainen suitsutti kehuja suojateilleen.

Miesten Futsal-Liigan
puolivälierät:
FC Kemi – Liikunnan Riemu 2-1 (3-4, 6-2, 4-2), ToPV – SoVo F. 2-1 (3-5, 4-1, 6-4), Kampuksen Dynamo – Mad Max 2-0 (6-5, 5-3), Akaa F. – Golden Futsal Team 2-0 (3-2, 7-2).
Välierät: FC Kemi – Akaa ja ToPV – KaDy.
Puolivälierien pistepörssin kärki: Gezim Voca SoVo 7+2=9, Tuukka Pikkarainen FC Kemi 7+0=7, Jussi Nyström Akaa 5+1=6, Iiro Vanha ToPV 2+4=6, Aleksi Kylmälä ToPV 4+1=5.

SoVon tehosaldot Torniossa

Gezim Voca 4+0=4 (+5/-9=-4)
Arber Istrefi 1+0=1 (+4/-9=-5)
Vilho Ståhlström 0+1=1 (+1/-0=+1)
Valmir Seferi 0+1=1 (+4/-5=-1)
Mergim Bushi 0+1=1 (+4/-7=-3)
Samuli Laine (+0/-0=0)
Pyry-Ville Korhonen (+1/-2=-1)
Valdrin Seferi (+2/-5=-3)

Maalivahti: Nevzat Mustafa +4/-9=-5 (peliaika 76.19 min.)
Varoitukset: Valmir Seferi 3, Korhonen