Sami Päivärinta, jääkiekon Suomen mestari Somerolta- kutsuuko maajoukkuepaita?

0
Sami Päivärinta kuunteli kansallislaulua 2019.

Teksti Juha Laakso

Vielä kolme vuotta sitten Sami Päivärinta jääkiekkoili kasvattajaseuransa Someron Pallon junioreissa, nyt hän on nuorten, alle 20-vuotiaiden ikäluokan Suomen mestari Rauman Lukon edustajana.
Edellisen kerran SoPan juniorikasvatti pääsi juhlimaan nuorten SM-kultaa kuusi vuotta sitten, jolloin Otto Nieminen lukeutui Turun Palloseuran mestarijoukkueeseen.
Tämän kevään mestaruus ratkesi Lukon ja Oulun Kärppien välisen loppuottelusarjan kolmannessa koitoksessa perjantaina Oulussa. Lukko voitti ratkaisupelin maalein 2–1 ja toi nuorten SM-kullan kotikaupunkiinsa 63 vuoden tauon jälkeen.
Keskushyökkääjänä pelaava syöttötaituri Päivärinta kartutti kauden päätöspelissä tehopistetiliään yhdellä maalisyötöllä. Kahdeksassa pudotuspelikamppailussa hän viimeisteli kaksi maalia ja saalisti seitsemän syöttöpistettä.

Siististi pelaava pisteykkönen

Kolmannen kautensa Raumalla pelanneelle somerolaisjuniori Päivärinnalle mestaruusjuhliin huipentunut pelikausi oli kaiken kaikkiaan henkilökohtainen läpimurto:
Kesäkuussa 18 vuotta täyttävä nuorukainen oli eräs joukkueensa nuorimmista pelaajista, mutta lunasti kypsällä pelillään päävalmentaja Marko Virtasen vahvan luottamuksen. Ykkösketjun keskushyökkääjä oli koko kauden peliaikavertailussa joukkueensa hyökkääjistön kärkinimi.
Koko 44 sarjaottelua käsittäneen kauden aikana Päivärinta keräsi 43 (11+42) tehopistettä, ollen Lukon pistetilaston ykkönen. Aloitukset hän kaivoi oman joukkueensa voitoksi lähes 60 prosentin tehokkuudella ja oli tuollakin osa-alueella sarjan parhaimmistoa.
Kuten SoPa-aikoinaan, Päivärinta tunnetaan edelleen myös ”herrasmiespelaajana”. Hänelle tuomittiin koko kauden aikana ainoastaan kaksi kahden minuutin jäähyä.
Lukon nuoret mestaruuteen luotsannut Virtanen siirtyy ensi kaudeksi raumalaisseuran miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi. Ei siis olisi suurikaan ihme, jos valmentajan 175-senttinen somerolaislähtöinen luottosentteri nousisi jo lähitulevaisuudessa miesten liigajoukkueen pelaajarinkiin.

Ehdolla myös MM-kisamatkalle

Tällä hetkellä Sami Päivärinnan somerolaisperheessä jännitetään kuitenkin ensisijaisesti sitä, pääseekö jo aiemmin maajoukkueessa debytoinut Sami edustamaan Suomea tämän kuun lopussa Yhdysvalloissa pelattavassa alle 18-vuotiaiden Maailmanmestaruusturnauksessa.
Päivärinta on mukana siinä 27 kenttäpelaajan ryhmässä, josta tulevana lauantaina valitaan lopullinen, 22 kenttäpelaajan vahvuinen pikkuleijonien MM-kisajoukkue.