Somerolla yksi uusi koronatartunta – Kaupungin rokotusaste on maakunnan paras

0

Somerolle kirjattiin yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Kaupungissa oli yksi uusi tartunta myös sunnuntaina, mutta muuten uusia tartuntoja ei ole ollut muutamaan viikkoon.

Somerolla on nyt kaikkiaan 35 todettua koronatapausta.

Katso viikko- ja päiväkohtaiset tartunnat eri kunnissa tarkemmin alla olevasta karttagrafiikasta.

Keskiviikkona Saloon merkittiin seitsemän uutta tartuntaa. Tiistaina Saloon merkittiin neljä uutta tartuntaa ja maanantaina viisi uutta.

THL:n rekisteriin kirjattiin viime viikolla Salossa kaikkiaan 61 uutta koronavirustartuntaa.

Somerolla koronan ilmaantuvuus on maakunnan matalimpia (23), sillä uusia tartuntoja viimeisen kahden viikon aikana niin vähän.

Salossa koronan ilmaantuvuus on nyt noin 180. Koko Varsinais-Suomessa luku laskusuunnassa ja keskiviikkona 196. Katso tarkemmat kuntakohtaiset ilmaantuvuustiedot alempaa tästä jutusta.

 

Uudet koronatartunnat Somerolla ja muualla 7.4.2021

  • Salo +7 (yhteensä 539)
  • Somero +1 (yhteensä 35)
  • Turku +17 (yhteensä 5 133)
  • Varsinais-Suomi +39 (8 368)
  • Suomi +348 (80 416)
  • Lähde: THL

Varsinais-Suomen kunnat arvioivat, että kaikki halukkaat 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt ovat saaneet vähintään yhden rokoteannoksen viimeistään ensi viikon loppuun mennessä.

– Osassa kunnista tavoitteeseen päästään jo tämän viikon aikana. Sen jälkeen ryhdytään rokottamaan 16-69-vuotiaita riskiryhmin kuuluvia henkilöitä ja valmistaudutaan myös kaikkien 65-69-vuotiaiden rokottamiseen, sanoo Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila.

Varsinaissuomalaisten rokottaminen vauhdittuu ja laajenee edelleen sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää, kertoi maakunnan koronanyrkki tiistaina.

 

Somerolaisista 25,5 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen. Luku on keskiviikkona Varsinais-Suomen korkein. Yli 75-vuotiaista yli 87 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen, ilmenee THL:n julkaisemista rokotetiedoista.

Koko maan rokotusaste ensimmäisen annoksen osalta on 17,8.
Salossa rokotusaste on 20,1. Turussa rokotusaste on täsmälleen sama Salon kanssa.

Juttua täydennetty rokotustiedoilla kello 14:55.