SoVo Futsal jahtaa ensimmäistä voittoaan ToPV:sta

0
Mergim Bushi (11) ja Arber Istrefi.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Miesten Futsal-Liigan pudotuspelit käynnistyvät huomenna neljällä paikkakunnalla. Someron monitoimitalossa paikallinen Voima Futsal ottaa mittaa Tornion Palloveikoista.
Tämän kevään pudotuspelit – puolivälierät, välierät, pronssipeli ja loppuottelut – viedään läpi ”paras kolmesta” –järjestelmällä, eli kaikissa ottelusarjoissa voitto heltiää kahden ottelun voitolla. Välierävaihe on tarkoitus aloittaa toukokuun 1. päivänä ja kahden parhaan joukkueen välinen mestaruustaistelu kaksi viikkoa myöhemmin.
Runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Someron Voima Futsal kohtaa siis puolivälierissä runkosarjan kakkosen, Tornion Palloveikot.

Suosikin paineet vastustajalla

– Tornio on selvä ennakkosuosikki ja se on kahdella liigakaudellaan ollut meille todella hankala vastustaja. Meidän pitää esittää kauden parasta peliämme taistellaksemme jatkopaikasta, SoVo Futsalin valmentaja ja manageri Jarkko Ihalainen tietää.
SoVo ja ToPV ovat kohdanneet runkosarjapeleissä neljä kertaa ja pohjoisen miehistö on ollut joka kerta parempi. Kuluvan kauden syyskierroksella Somerolla nähtiin kuitenkin tasainen kamppailu, joka kääntyi vasta loppuhetkillä kahden maalin (3-5) vierasvoitoksi.
Runkosarjassa SoVon runkopelaajiin lukeutunut Antti Korhonen ei polvivamman vuoksi pääse osallistumaan loppukauden otteluihin.
Sovolaisittain ilahduttavaa on kuitenkin se, että muilta osin joukkue vaikuttaa pudotuspelien kynnyksellä iskukykyiseltä ja esimerkiksi koviin tehoihin runkosarjan lopussa yltänyt Gezim Voca pysynee joukkueen vahvuudessa myös tästä eteenpäin.
Huomisen Someron kamppailun jälkeen ottelusarja jatkuu seuraavana lauantaina Torniossa. Mikäli voitot ovat kahden kohtaamisen jälkeen tasan, ratkaiseva kolmas ottelu pelataan Torniossa ensi viikon sunnuntaina.
Puolivälierien muut ottelusarjat: FC Kemi – Liikunnan Riemu, Kampuksen Dynamo – Mad Max ja Akaa Futsal – Golden Futsal Team.

Kahdeksas kerta pudotuspeleissä

SoVo Futsal pelaa liigatasolla kymmenettä peräkkäistä kauttaan ja pudotuspeleissä se on mukana kahdeksatta kertaa. Playoff -paikan joukkue on tosin saavuttanut jo yhdeksän kertaa, mutta vuosi sitten sarjan pudotuspelit jäivät kokonaan pelaamatta.
Puolivälieristä SoVo on selviytynyt jatkoon kolmesti, mutta välierävaiheesta ei vielä kertaakaan. Kolmesta pelaamastaan pronssiottelusta somerolaisseura on voittanut kaksi ja hävinnyt yhden.

Aiemmat vastustajat pudotuspeleissä: Sievi FS (4 kertaa), Ilves FS (3), Leijona F. (2), GFT (2), KaDy (1) ja Tervarit (1).

Tehokkaimmat pelaajat: Arber Istrefi 25+12=37 (5 x mukana pudotuspeleissä), Gezim Voca 18+7=25 (3), Tuomas Hakala 10+12=22 (7), Mergim Bushi 11+3=14 (3), Mikko Matinaro 10+4=14 (6), Valdrin Seferi 2+9=11 (4), Juho Pettersson 9+1=10 (6), Pekka Karjalainen 3+5=8 (6), Aapo Hakala 3+5=8 (7), Mikko Halonen 4+3=7 (4), Eetu Kauria 2+5=7 (1).

SoVo Futsalin pudotuspelitilastoja:

35 ottelua, joista 13 voittoa ja 22 tappiota yhteismaalein 112-159.
13 ottelusarjaa, joista 5 voittoa ja 8 tappiota.
puolivälierät: 7 ottelusarjaa, joista 3 voittoa ja 4 tappiota; otteluvoitot 8-12.
välierät: 3 ottelusarjaa, joista 3 tappiota; otteluvoitot 3-9.
pronssiottelut: 3 ottelua, joista 2 voittoa ja 1 tappio.