SoVo Futsal sai vastaansa ennakkosuosikin

0
ToPV:n pelaajilla (kuvassa Juho-Teppo Berg ja Kaapo Lepojärvi) ei ollut suuria haluja asettua SoVon Gezim Vocan pommivetojen eteen.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal aloitti nimikkolajinsa pudotuspelit räväkästi. Ennakkosuosikkina Futsal-Liigan puolivälieräsarjaan lähtenyt Tornion Palloveikot joutui lauantaina Somerolla tunnustamaan vahvan ottelun pelanneen kotijoukkueen paremmakseen maalein 5–3 (4–2).
ToPV sijoittui runkosarjassa toiseksi ja SoVo Futsal oli seitsemäs. Joukkueiden keskinäisten kamppailujen voitot olivat ennen lauantaita torniolaisten eduksi 4–0.
Noista lähtökohdista altavastaaja SoVo lähti nöyrin mielin ja työteliäällä asenteella muovaamaan yllätystulosta. Kun vielä SoVo-valmennuksen peliin laatima taktiikka toteutui lähes täydellisesti ja joukkueiden johtotähtien taistelussa kotijoukkue veti selkeästi pidemmän korren, ei lopputulos jättänyt selittelyille sijaa.
– Ei olisi voinut parempaan paikkaan tulla ensimmäinen voittomme Torniosta! SoVon valmentaja ja manageri Jarkko Ihalainen hihkui voitokkaan pudotuspeliavauksen jälkeen.

Mustafa tilkitsi maalin suun

– Maalivahti- ja puolustuspelaaminen sekä kovat tehot hyökkäyspelissä ratkaisivat tämän ottelun voitoksemme, Ihalainen summasi.
Uransa ensimmäisen playoff-ottelun pelannut Nevzat Mustafa nakersi huipputorjunnoillaan vierasjoukkueen itseluottamusta. Ja muutaman kerran, kun ToPV sai pelattua ”Nevin” ulos torjuntatilanteesta, SoVon puolustajat Valmir Seferin johdolla paikkasivat tilanteen omalla torjuntataistelullaan.
Runkosarjassa vastustajat iskivät SoVon verkkoon lähes viisi maalia ottelua kohden, mutta omilla torjuntavuoroillaan Mustafa piti takaiskut keskimäärin alle kolmessa. Samanlainen tarkkuus näyttää somerolaisjoukkueen onneksi jatkuvan myös pudotuspeleissä.

Pitelemätön Voca

Toisessa kenttäpäädyssä Gezim Voca oli hurjassa tehovireessä, paukuttaen pallon kolmesti torniolaismaaliin. Kahteen muuhun kotijoukkueen osumaan Voca teki ratkaisevan pohjustuksen syöttöpisteiden arvoisesti.
– Kyllähän nuo ”Genzon” pommit olivat tänään sellaisia, että niitä tuskin olisi yksikään tämän sarjan maalivahti pystynyt torjumaan, valmentaja äimisteli.
Erityisen komea oli lopulta ratkaisevaksi jäänyt 5–2 johtomaali toisen jakson alkuhetkillä. Voca syötti pallon hyökkäysalueella Pyry-Ville Korhoselle, tämä jatkoi näppärästi yhdellä kosketuksella takaisin Vocalle ja tämä täräytti suoraan syötöstä vasemman jalan kanuunapotkun maalin ylänurkkaan.
Voca on nyt ehtinyt jalkapallovelvoitteiltaan SoVon avuksi kymmeneen kuluvan kauden otteluun ja latonut niissä teholukemat 16+12=28.
Runkosarjan ennätyspistemies Arber Istrefi sekä Mergim Bushi säestivät Vocaa maalin ja syöttöpisteen tehoilla.
– Erityisen hienoa oli huomata, kuinka ”Arbe” pudottautui puolustuksen avuksi ja malttoi tarvittaessa laittaa palloa vaikka nöyrästi yli rajojen, sen sijaan että olisi lähtenyt ottamaan turhia riskejä, Ihalainen kiitteli.

Lauantaina jatketaan

Niin maukkaalta kuin lauantain kotivoitto maistuikin, Ihalainen muistutti, että välieräpaikan saavuttaminen on yhä kovan työn ja monien onnistumisten takana.
– Tämä oli vasta ensimmäinen matsi ja ensi viikonloppuna jatketaan. ToPV on kotisalissaan todella paha vastustaja, eikä voitto irtoa sieltä varmastikaan helpolla.
– Käy jatkossa kuinka tahansa, niin ainakin voimme olla tyytyväisiä avauspelin esitykseemme. Näytimme taas kerran, että osaamme olla parhaimmillamme oikeaan aikaan kaudesta.
Tappiostaan taatusti sisuuntunut Palloveikot lähtee hakemaan tasoittavaa otteluvoittoa Tornion kotisalissaan tulevana lauantaina.
SoVon voittaessa toisen kerran peräkkäin ottelusarja katkeaa ja somerolaiset jatkavat välieräkierrokselle. Kotivoitolla taistelu sen sijaan jatkuu heti seuraavana päivänä Torniossa.

Futsal-Liigan puolivälierien 1. ottelut: SoVo – ToPV 5-3 (4-2), Liikunnan Riemu – FC Kemi 4-3 (2-1), Mad Max – Kampuksen Dynamo 5-6 (2-5) ja Golden Futsal Team – Akaa Futsal 2-3 (0-1).

SoVolaisten tehosaldot 1. puolivälierässä

Gezim Voca 3+2=5 (+5/-3=+2)
Mergim Bushi 1+1=2 (+4/-1=+3)
Arber Istrefi 1+1=2 (+5/-3=+2)
Pyry-Ville Korhonen 0+1=1 (+1/-1=0)
Valdrin Seferi (+1/-1=0)
Valmir Seferi (+0/-0=0)
Samuli Laine (+0/-0=0)
Elmeri Andersson (+0/-0=0)
Vilho Ståhlström (+0/-0=0)
Maalivahti: Nevzat Mustafa +5/-3=+2 (peliaika 40 min.)
Varoitukset: Korhonen, Voca, Istrefi

Erinomaisen ottelun pelannut SoVo-vahti Nevzat Mustafa (33) sai joukkueensa kenttäpelaajilta hyvin tukea maalin varjelemiseen.