Tuleeko apteekkiin automaattiovi?

0
Kirjastossa on automaattiovi.

Somerolle ensimmäiset liukuovet tulivat päivittäistavarakauppoihin. Automaattiovi parantaa palvelua ja helpottaa kulkua.

Kaupunki alkoi varustaa käytetyimpiä ovia, kun saranoven automatisoinnit yleistyivät. Kääntöovikoneistolla ei tarvita liukuovia.

– Automaattiovia on terveyskeskuksen ja hammashoitolan lisäksi uimahallissa, kirjastossa ja kaupungintalossa kaksi. Valtuustosaliin se tuli viimeisimpänä, tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi listaa.

Koronan aiheuttaman tartuntavaaran myötä automaattioven edut kasvavat vielä selvimmiksi.

Somero-lehden tekstareihin on tullut epidemian alusta lähtien kyselyjä, eikö myös apteekki voisi asentaa automaattioven. Asiakasmäärät ovat isoja ja moni kävijä kantaa infektioita. Hinta ei ole este.

– Se on tapauskohtaista, mutta valtuustosalin yksilehtinen ulko-ovi maksoi sähköistyksineen 4 000 euroa. Muiden ovien muutokset ovat olleet 5 000–6 000 euron hintaisia. Jos ovia on kaksi, hinta pitää tuplata, Kauppi kertoo.

Milloin apteekkiin tulee automaattiovi? Vastaajana 134-vuotiaan Someron apteekin apteekkari Marja Mäkipää.

– Itse asiassa siitä on ollut puhetta ihan tämän vuoden puolella. Huoltoyhtiömme kuitenkin vaihtui, joten asia pitää ottaa nyt uudelleen esille.

Mäkipää pitää automaattia tarpeellisena.

– Voisin ottaa sen taas uudelleen puheeksi.

Hintaa hän ei pidä liian kalliina.

– Apteekin liikevaihdossa se ei paljon tee.

– Koronan takia on tehty tähän mennessä muita suojaustoimenpiteitä. Yrittäjällä on pelkotila henkilökunnan terveenä pysymisestä, Marja Mäkipää mainitsee.