Uusi tarjouspyyntö lähtee Tervaskannon suunnittelusta

0

Tulossa olevan uuden palvelutalon suunnittelusta saatiin kaksi tarjousta. Tekninen lautakunta valitsi kokouksessaan viime tiistaina paremmaksi Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy:n tekemän tarjouksen.

Ehtona oli, että suunnittelutoimistolla tulee olla kokemusta sekä betoni- että puurakenteisten CLT-rakennusten suunnittelusta.

Jo keskiviikkona kuitenkin paljastui, että saadut tarjoukset eivät olleet keskenään vertailukelpoiset. Tekninen johtaja Marko Mäkinen toteaa hintaeron olleen siihen liian suuri. Hintaerojen suuruus kuvaa sitä, että tarjouspyyntö ei ole tuottanut keskenään vertailukelpoisia tarjouksia.

Kumpikaan tarjoaja ei lopulta täyttänyt tarjouspyynnön kelpoisuusehtoja. Seikka tuli ilmi, kun Mäkinen ja tilahallinnon päällikkö Jari Kauppi tutkivat tarjouksia, olivatko ne tarjouspyynnön mukaisia.

– Vien nyt esityksen tiistaina lautakuntaan (eli tänä iltana), että hanke keskeytetään ja järjestetään uusi tarjouspyyntö.

Uudella kierroksella tarkoitus on Mäkisen mukaan hieman korjata tarjouspyyntöä ja tarkentaa samalla.

Marko Mäkinen keskusteli viime viikolla lautakunnan puheenjohtaja Juha Salon (kesk.) kanssa siitä, että uusi kokous voidaan pitää. Mäkinen toimittaa lautakuntaa varten uudet tarjouspyyntöasiakirjat ennen tänä iltana pidettävää kokousta.

– On eri asia mitä lautakunta päättää, mutta näin minä olen asiasta käynyt keskusteluja hankinta-asiantuntijoiden ja juristin kanssa. Heillä on näkemys, että hanke olisi hyvä nyt keskeyttää ja käynnistää uusi.

Jatkossa referenssikohteiden hallintaa on tarkoitus tarjouspyynnössä tarkentaa. Näin siksi, että tarjoajille synny väärinkäsityksiä.

– Tiedän, että olisi monia suunnittelutoimistoja, jotka olisivat ehkä pystyneet tarjouksen jättämään, mutta eivät olleet sitä huomanneet.

Hankinnasta valmistellaan uusi tarjouspyyntö. Hankintamenettelynä on nopeutettu, 15 päivän avoin menettely. Perusteena tälle on aiempi keskeytetty hankinta.

Hoivakodin suunnittelukokouksiin valittiin teknisen lautakunnan edustajina mukaan Harri Känkänen (ps.) ja Juha Salo (kesk.).