Veikka Sarén juoksi kympillä SM-pronssia

0

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Veikka Sarén kilpaili ensimmäisen kerran viime syksyn SM-maastojen jälkeen. Vuorossa oli tiejuoksun SM-kilpailujen 10 kilometrin matka Pyhtäällä, jossa Sarén juoksi M19-sarjassaan pronssia uudella ennätysajallaan 32.26.
Hyvissä olosuhteissa käydyssä kilpailussa viiden juoksijan kärkikaarti, jossa Sarén oli mukana, juoksi yhdessä puolimatkaan saakka. Sen jälkeen joukosta putosi ensin Ikaalisten Oskari Kankaanpää ja sitten Lahden Ahkeran Matias Mononen. Kun maaliin oli kaksi kilometriä, Turun Urheiluliiton Tuure Haapasella oli herkkyyttä irrota eroon Sarénista ja Vantaan Kenttäurheilijoiden Rasmus Krogellista, joka pystyi karistamaan kannoiltaan lopulta myös Sarénin.
Tuure Haapasen voittoaika oli mainio 31.57 ja myös Rasmus Krogellin 32.08 ja Veikka Sarénin 32.26 ovat miesten uudet ennätykset. Mononen jäi Sarénista 19 sekuntia ja Kankaanpää jo lähes minuutin.
– Olen todella tyytyväinen juoksuuni siihen nähden, että kilpailuja ei ole ollut pitkään aikaan, enkä juuri herkistellyt tätä kisaa varten. Aivan loppuun juoksu ei vielä kantanut, mutta varmasti tämä juoksu aukaisi paikkoja, kertoi Turussa yhdessä voittaja Haapasen kanssa osin myös yhdessä harjoitteleva Veikka Sarén.
Sarén voitti kaksi vuotta sitten M17-sarjan SM-maantiekympillä kultaa ajalla 33.08, mutta viime vuonna hän ei ollut mukana. Maastojuoksusta Sarénilla on aiemmilta vuosilta SM-kultaa ja -hopeaa. Päälajistaan triathlonista hänellä on yli 10 SM-kultaa.
Turun urheilulukiossa opiskeleva Sarén kirjoitti keväällä ensimmäiset ylioppilaskokeensa sekä jatkaa niitä sitten syksyllä ja ensi keväänä. Hän kehui erityisesti Turun harjoitusmahdollisuuksia ja urheiluakatemian tarjoamia palveluksia. Sarén on saanut harjoitella terveenä koko talven.
– Runsaan kahden viikon kuluttua pidettävät SM-maastot voisivat olla seuraava sopiva kilpailu, sillä nyt on hyvä kilpailla juoksuissa, kun triathlonia ei vielä ole tarjolla.