Vuonna 1991: ”Likat pelas ihan hyvin!”

0
Toni Kankareen (vas.) ja Lauri Puintilan kädessä tennismaila pysyy jo vakaasti. Viikonvaihteeessa tuli turnausvoitto kotikentältä.

Somero-lehti 16.4.1991

– Joo, likat pelas ihan hyvin. Mutta kyllä me tiedettiinkin, että ne osaa pelata, ei tää kova matsi meille yllätys ollut.”

Tämän miehekkään tunnustuksen antoivat 12-vuotias Toni Kankare ja 14-vuotias Lauri Puintila koville kilpasiskoilleen ja pyyhkivät hikeä otsiltaan tiheätunnelmaisen tennispelin jälkeen.

Somerolaispojat Toni ja Lauri osallistuivat viikonvaihteessa Somerolla pelattuun tenniksen OP-turnauksen nelinpeliin alle 14-vuotiaiden sarjassa. Turnausvoitto irtosi kahdella helpolla ja yhdellä hikisellä otteluvoitolla.

Lujimmille pojat joutuivat heti ensimmäisessä pelissään salolais-kaarinalaista parivaljakkoa Katri AntonenAnnaleena Laine vastaan. Ottelu ratkesi Someron poikien eduksi vasta kolmannen erän kolmannessa pelissä. Tytöt johtivat sitä 40-0, mutta hävisivät lopulta ja pojat mennä porskuttivat samantien otteluvoittoon asti.

– Aika hyvin meni, kun me pelattiin vasta ensimmäistä kertaa parina, kommentoivat Toni ja Lauri turnaussuoritustaan.

Toni on saanut tenniskipinän isältään Aulikselta ja pelannut ”vähän niinkuin tosimielessä” nelisen vuotta. Lauri puolestaan innostui tennikseen koulun kerhossa ”jotain kolme ja puoli vuotta sitten.”

– Tää on vaan niin hauska peli! antavat pojat yhdestä suusta tyhjentävän vastauksen tyhmään kysymykseen ”miksi pelaatte tennistä?”

Seniorivoitto Loimaalle

Aikuisten sarjaan saivat osallistua C-luokkaan ja sitä alemmaksi luokitellut pelaajat. Näin ollen esimerkiksi Someron kärkinimet eivät päässeet tällä kertaa mukaan. Loppuottelussa kohtasivat somerolaispari Reijo ja Jarno Tuomonen Loimaan kaksikon Kari JaakkolaPekka Rusi. Ensimmäisen erän voittivat Tuomoset, mutta kun kaksi seuraavaa menivät vieraille, lipesi turnausvoitto Loimaalle.

Mahdollisesti nyt pelattu turnaus oli viimeinen tennismittelö monitoimitalon tennikseen epäkelvolla puulattialla. Ainakin somerolainen tennisväki elättelee toiveita, että seuraavat kamppailut käytäisiin jo upouudessa tennispalatsissa.