Vuonna 1991: Turkin tennishalli nousee syksyksi

0
Tennishallin runkopalkkien pystytys aloitettiin keskiviikkona. Kuvassa vas. loimaalainen urakoitsija Hannu Hakanen, apunaan Esa Ihamäki. Taustalla liikkeenharjoittaja Pekka Turkki. Valmistuttuaan Someron tennishalli pitää sisällään kaksi täysimittaista tenniskenttää.

Somero-lehti 12.4.1991

Somero saa sittenkin tennishallin. Liikkeenharjoittaja Pekka Turkki on päättänyt toteuttaa hankkeen, vaikka ei saanutkaan Someron kuntaa toivomallaan tavalla siihen mukaan.

Tennishallin ensimmäinen vaihe, jossa sijaitsevat muun muassa sosiaalitilat, valmistui viime vuonna. Samassa yhteydessä valettiin perustukset myös katettavalle kenttäalueelle. Koska kunta ei kuitenkaan suostunut lunastamaan hallin päiväkäyttövuoroja enintään 50 000 markalla vuosittain, Turkki löi hankkeensa jäihin. Olipa halli jo jonkinaikaa myynnissäkin.

– Olen edelleenkin täysin vakuuttunut siitä, että Somero tarvitsee tennishallinsa. Kun vielä paikallinen tennisväki on sitkeästi yrittänyt minua saada viemään hankkeen loppuun asti, niin päätin lopulta ryhtyä rakennustöihin, sanoo Pekka Turkki katsellessaan ensimmäisten teräspalkkien kohoamista tennishallin rungoksi.

Rungon pystytystyöt aloitettiin keskiviikkona ja rakentaminen jatkuu läpi kesän. Hallin on määrä olla täysin valmiina syksyyn mennessä ja jo seuraavalla talvikaudella vuorot pyörivät täydellä teholla.

– Kunnan kanssa en ole enää vuorojärjestelyistä neuvotellut. Käsittääkseni valtuuston aikanaan hyväksymät ehdot ovat edelleenkin voimassa ja vuoroista sovitaan sitten hallin valmistuttua siltä pohjalta, arvelee Turkki.

Someron kuntahan lupautui valtuuston päätöksellä lunastamaan tennishallin päivävuoroja enintään 20 000 markalla vuodessa. Lisäksi kunta myöntää tähän kaikkiaan noin kahden miljoonan markan hankkeeseen korkotukea viideksi vuodeksi miljoonan markan pääomalle alenevasti siten, että ensimmäisenä kahtena vuonna tuki on kolme prosenttia, sitten kaksi ja viidentenä vuonna yhden prosentin.