Vuonna 1991: Valtaharju siirtyy matkatoimistokauteen

0

Somero-lehti 5.4.1991

Aikuisten miesten vaatevalikoimat vähenevät tuntuvasti tämän viikon jälkeen Somerolla. Miesten pukimo Valtaharjun kausi päättyy tällä erää. 55 vuotta somerolaisia miehiä vaatettanut Valtaharju on nykyisessä muodossaan toiminnassa enää tämän viikon.

Satu Valtaharjun mukaan vaatekaupan jatkaminen edellyttäisi valikoiman laajentamista, sillä lähikaupungit nielaisevat osan heidänkin asiakkaistaan. Noin vuosi sitten tehdyssä selvityksessäkin todettiin monen somerolaisen kallistuvan vaatehankinnoissaan lähikaupunkien puoleen.

Hannu ja Satu Valtaharju jatkavat ensi keskiviikosta lähtien matkatoimiston pitäjinä. Matkatoimiston toimintaa on ”harjoiteltu” kuuden vuoden ajan vaatekaupan ohessa ja tämän alan palvelujen tarve Somerolla on tänä aika tullut todetuksi.

– Tällä alalla ei ole hintakilpailua, joten sen puoleen ei tarvitse lähteä hakemaan halvempaa muualta. Kysytyimpiä ovat laiva- ja etelänmatkat – vaikka kesäaikaan turistit kyllä käyttävät matkatoimistoa infopisteenäkin, toteaa Satu Valtaharju.

Valtaharjun kiinteistön sisällä tapahtuu muutoksia lähiviikkoina ja kuukausina. Ensi viikolla Valtaharjun matkatoimisto aloittaa Kenkä ja Sukka Oy:ltä lohkaistussa tilassa. Kenkä ja Sukka Oy taas muuttaa noin kuukauden kulutta Valtaharjun entisen miesten pukimon tiloihin.