Vuonna 2011: Jarkko Putkonen siirtyi ammattilaiseksi

0

Somero-lehti 6.5.2011

Teksti Sauli Kaipainen, kuva Manu Kärki

Someron Voimaa edustanut Jarkko Putkonen on astunut ison askeleen nyrkkeilyurallaan tekemällä sopimuksen Pekka Mäen P3 Boxing -tallin kanssa. Putkosen henkilökohtaisella uralla hyppäys on merkittävä. Samalla Putkonen on ensimmäinen Voiman riveistä ammattilaiskehiin ponnistanut nyrkkeilijä.
Kimmo Korpi-Seppälä kertoo jo sopineensa Jarkko Putkosen kanssa, että valmennuskuvioita pitää muuttaa. Putkosen kanssa jatkaa salolainen Petteri Rissanen.
– En ole lähdössä minnekään, sillä haluan jatkaa työtäni Somerolla. Näen asian niin, että juniorityö sekä nuorten kasvatustyö ovat niitä, joita minä pidän tärkeinä, Kimmo Korpi-Seppälä muotoilee.
Korpi-Seppälä myöntää, että Putkosen lähtö on menetys amatöörinyrkkeilylle ja tietysti Voimalle. Siitä Korpi-Seppälä on iloinen, että entinen valmennettava pääsi niin hyvään talliin.
– Se on ihan huipputalli, jossa nyrkkeili myös Amin Asikainen. Myös EU-mestari Ville Piispanen on siellä, joten Jarkko pääsee hyvään seuraan.
– Toki myös amatöörikehissä voi vielä nuorena päästä stipendeihin ynnä muihin käsiksi, mutta ammattilaisena tulot ilman muuta voivat nousta isommiksi. Ainakin alkuvaiheessa Jarkon pitää jatkaa ohella myös siviilityötä.
Jarkko Putkonen astuu ensimmäisen kerran ammattilaiskehään Seinäjoella 21. toukokuuta. Vastaan on tulossa Bulgarian Christian Dotzevin. Ottelu nähdään myös MTV3 Maxilta.
Voiman riveissä Jarkko Putkonen takoi miesten 64-kilon sarjassa viime vuonna SM-hopeaa sekä sai pronssia kansainvälisessä ja arvostetussa Tammer Turnauksessa.Jarkko Putkonen siirtyi ammattilaiseksi