Yleinen uimaranta Salkolassa säilyy

0
Salkolassa säilyy vanha pukukoppi, mutta vessa uusitaan.

Valtatie II:n varressa Salkolassa Somerniemellä sijaitseva virallinen, EU-statuksella varustettu ranta säilyy sittenkin yleisenä uimarantana. Tekninen lautakunta perui vain kuukausi sitten tekemänsä päätöksen rannan muuttamisesta uimapaikaksi.

Viranomaistahojen käsitykset rannan käyttömääristä ovat poikenneet suuresti toisistaan. Ely-keskus on väittänyt, että uimarannalla ei ole näkynyt käyttäjiä. Sen sijaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän (FSHKY:n) mielestä Salkolassa arvioidaan käyvän uimassa huomattava määrä ihmisiä.

Tekninen johtaja Marko Mäkinen huomauttaakin, ettei käyttäjämääristä ole laskentatietoja missään.

Uimapaikkana pidetään rantaa, jossa ei ole mitään varusteita, uimakoppeja, kylttejä, pelastusrenkaita. Mikäli uimaranta olisi päätetty muuttaa uimapaikaksi, siitä pitäisi riittävällä tavalla tiedottaa käyttäjiä.

Uimarannalla vanha pukukoppi nyt säilyy ja uusi siirrettävä vessakin on tulossa. Sellainen pitää määräysten mukaan olla. Terveysviranomaiset seuraavat myös säännöllisesti uimaveden laatua.

EU-rannan merkinnän poistamista täytyy miettiä tarkemmin. Asiaan palataan uudelleen vuoden loppupuolella, kunhan keskustan kehittämisohjelma valmistuu. Siihen kuuluvat kannanotot myös kaupungin uimarantoihin.

Someron elivoimatyöryhmän kantaa tullaan tässä yhteydessä kysymään uudestaan.

– Vielä ei voi sanoa, mikä ranta mahdollisesti säilyy ja mikä ei. Syksyllä tai loppuvuodesta, koska tämä asia sitten käsitelläänkin seuraavaksi, katsotaan mitä tehdään. Mikä onkaan sitten tahtotila loppuviimeksi, Marko Mäkinen toteaa.

Toinen EU-ranta Somerolla sijaitsee Nummijärvellä.