Hammashoitolaan tarvitaan uusi röntgenlaite

0
Johtava hammaslääkäri Päivi Isotalo.

Kaupungin hammashoitolan 15-vuotiaan panoraamaröntgenlaitteen toimintavarmuus ja sitä kautta potilasturvallisuus on heikentynyt. Laite saattaa rikkoutua hetkenä minä hyvänsä.

Uuden panoraamaröntgenlaitteen hankinta asennettuna sekä vanhan laitteen hävitys on arvion mukaan noin 40 000 euroa. Määrärahaa ei ole varattuna. Kaupunginhallitus ehdottaakin valtuustolle, että se hyväksyy vuoden 2021 investointiohjelmaan 45 000 euron lisämäärärahan.

Laitetta käytetään päivittäin esimerkiksi oikomishoidon aloittamisessa, syöpäpotilaiden ja leikkauksiin menevien hoidossa, lääkehoitojen aloitusten arvioinnissa ja tarkastusten yhteydessä. Päivystyspotilaita hoidettaessa laite on välttämätön.

Pieniä korjaustoimenpiteitä on tehty. Varaosia ei ole juurikaan saatavissa. Korjauskustannuksiksi on arvioitu noin 10 000 euroa. Laitteen toimittajan antama tuki on loppumassa kuluvan vuoden aikana.