Harmittaa

0
Ilo Pesonen iloitsee, että valmistuu lähipäivinä artesaaniksi ja töitäkin on tiedossa.

19-vuotiaan Ilo Pesosen oli määrä osallistua ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien Taitaja-kisaan tällä viikolla. Maanantaina menoreissun puolimatkassa Pesoselle ja opettajalleen Vesa Kupilalle tuli soitto, että Kalajoella pidettävä huonekalupuuseppäkisa perutaan Keski-Pohjanmaan pahentuneen koronapandemian takia. Kaksi muutakin finaalia peruttiin, eikä niiden järjestämisestä myöhemmin ole vielä tietoa.

– Harmittaa tietysti. Viime vuonna ei finaalia pidetty lainkaan. Silloin sain semifinaalin parhaan pistemäärän, sanoo kolmatta kertaa Taitaja-kisaan osallistunut. Ensimmäisellä kerrallakin hän oli finaalissa.

Pesonen jatkaa taitojensa kartuttamista.

– Onhan noita EM- ja MM-kisoja, tokaisee nuorukainen, joka valmistuu pika puoliin artesaaniksi Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiasta, ja on töissä huonekalufirma Nikarilla Fiskarsissa.