Holttinen metsästää Tokion olympiapaikkaa

0
Tommi Holttinen aloittaa kisakauden helatorstaina.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttine n aloittaa kesäisen kilpailukautensa helatorstaina Kuortaneella. Kisa käytäneen hyvistä sääennusteista huolimatta vielä hallikilpailuna.
Holttisella on Urho Kujanpään ja Mikko Paavolan kanssa tavoitteena tavoitella heinä-elokuun vaihteessa pidettävien Tokion olympialaisten kisapaikkaa. Kilpailujen tulosraja on hurja 580, mutta noin puolet lajiin otettavista 32 urheilijasta pääsee mukaan rankingjärjestelmän kautta alemmilla tuloksilla.
Rankingiin pisteet lasketaan useamman kilpailun tuloksen sekä kilpailun tasosta riippuvaisten sijoituspisteiden yhdistelmän keskiarvon mukaan. Selvää on, että noiden kilpailujen keskiarvo tulostenkin puolesta olisi saatava nousemaan ennätyslukemiin 560 vaiheille. Tulokset on tehtävä 29.6. mennessä ja niillä perusteilla olympiavalinnat tehdään kesäkuun lopussa, mutta vielä sen jälkeen voitaneen täyttää loppuja rankingperusteisia kisapaikkoja, jotta kisojen todellinen tavoiteltu osanottajamäärä täyttyy.

Harjoittelu sujunut hyvin

Tommi Holttinen hyppäsi hallikauden viimeisessä kilpailussa 543 voittaessaan SM-pronssia, mutta oli lähellä ylittää myös ennätystään sivuavan 555. Holttisen mukaan sen jälkeiset kevään harjoitukset Turun mainioilla harjoituspaikoilla ovat sujuneet hyvin, joten tason nosto on hyvin mahdollinen. Holttinen oli viime kesänä Suomen paras seiväsmies tuloksellaan 552, mutta Kalevan kisoissa tullut loukkaantuminen päätti sitten kesän ennen aikojaan.
– Tokion olympiarankingin pisteitä Kuortaneelta alkaen lähden hakemaan, kertoo mahdollisuuksiinsa uskova Holttinen päättäväisenä.
Myös Holttisen avopuoliso pituushyppääjä Taika Koilahti tähyää Tokioon, ja pääsee lähtemään jopa Tommia paremmista lähtökohdista, sillä kun viime vuotta rankingpisteissä ei koronan vuoksi oteta huomioon, Koilahti teki vahvan pistepohjan ennätysvuonnaan 2019.