Jatkuuko into yhdistystoimintaan?

0

Suomi on yhdistysten ja järjestöjen maa; väkilukuun nähden niitä on paljon ja Somerollakin kosolti.

Viime vuoden lopulla Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan yhdistysrekisterissä oli noin 107 000 yhdistystä. Moni hyörii useassa yhdistyksessä. Noin 75 prosenttia suomalaisista on elämänsä aikana ollut jonkin yhdistyksen jäsen. Kolmannes kuuluu vähintään yhteen yhdistykseen ja kahdeksan prosenttia useampaan kuin viiteen.

Ihmisten ikiaikainen tarve on kokoontua yhteen ja olla toisten kanssa. Halutaan vapaaehtoisesti järjestää yhdessä mieleistä ruohonjuuritason toimintaa itselle ja muille. Halutaan harrastaa, oppia uutta, vaikuttaa asioihin, osallistua ja auttaa. Tehdä yleistä hyvää.

Yhdistystoiminta tuo sisältöä elämään, on vastapainoa työlle. Se antaa ystäviä ja vähentää yksinäisyyttä.

Korona-aikana kokoontuminen yhteen, ihan fyysisesti vierekkäin ja nokakkain ei ole ollut mahdollista. Mielenkiintoista nähdä, miten pandemia-aika vaikuttaa yhdistyksiin. Säntääkö väki pitkän tauon jälkeen toistensa luokse vai hiljentääkö paussi intoa yhteisten asioiden hoitoon.