Jokiniemi valmistautuu jo tuleviin hyppyihin

0
Marko Jokiniemi harjoittelee ensi mäkihyppykautta varten.

Viime kausi kuivahti kokoon

Somerolaislähtöinen mäkihyppääjä Marko Jokiniemi valmentautuu jo ensi talven koitoksiin.

42-vuotiaalta veteraanihyppääjältä viime kausi kuivahti kokoon koronapandemian takia, kuten monelta urheilijalta. Hän ei itse sairastunut, mutta esimerkiksi veteraanien SM-kisat ja muita arvokilpailuja peruttiin.

Jokiniemi ei saanut tehtyä talvella harjoitushyppyjä, eikä myöskään käytyä kilpailuja. Hän laskeskelee, että harjoitushyppyjä lumelle olisi ollut vaivaiset 25, joka on minimaalinen määrä hänen aiempiin kausiinsa nähden.

Hän on pitänyt kuntoa yllä lenkkeillen ja punttia nostaen. Fysiikka alkaa olla kunnossa. Intokin on piukassa pitkän kilpailutauon jälkeen.

– Toivotaan, että tämä pandemia saataisiin koronarokotusten kanssa kuriin ja päästäisiin ensi talvena taas kilpailemaan, toivoo Marko Jokiniemi, joka on ammatiltaan palomies-sairaankuljettaja.

Jokiniemi on aloittanut kesähypyt Paimion Varasvuorella. Hypätty on rajoitetusti pienryhmissä ja etäisyyksin.

– Onneksi saa olla ilmassa yksin, niin pysyy korona loitolla, vitsailee Jokiniemi.

– Harjoituksissa pyrin käymään nyt mahdollisimman paljon. Muovimäkiharjoituksia on tullut nyt jo mukavasti. Hypyt ovat menneet hyvin, vaikka tauon jälkeen aluksi oli hypyn kanssa tekemistä.

– Varasvuorelle on tullut paljon uusia mäkikotkia pieniin mäkiin, mikä on tosi hieno asia Suomen mäkihyppyä ajatellen.

Kesällä Jokiniemi aikoo osallistua Keski-Suomen mäkiviikolle, jos sellaiset saa järjestää. Osakilpailut käydään Jämsänkoskella, Jyväskylässä ja Saarijärvellä. Jyväskylässä hypätään 65 metrin mäestä, Jämsänkoskella ja Saarijärvellä 45 metrin.

Ulkomaillekin tekisi mieli. Sloveniassa käydään MM-kesäkisat. Siellä Jokiniemi haluaisi täräyttää kilpahypyt niin 40, 65 ja 85 metrin mäissä. Veteraanien MM-mitalisti tavoittelee niissä pääsyä viiden parhaan joukkoon.