Katsomo toistaiseksi edelleen käyttökiellossa – Urheiluväki sai luvan käyttää selostamoa

0
Katon rakennetta tukevat nyt lankuista naulatut ristikkäiset reevat.

Tällä viikolla Someron urheilukentän katsomon kattorakenteisiin on ruuvattu lankusta ristikkäisiä jäykisteitä. Rakentajat puhuvat reevoista.

Töiden valmistumisen jälkeen saadaan tietää, muuttuuko käyttökielto.

– Tuentaa viedään eteenpäin, sekä kattorakenteen että koko katsomonkin tuentaa. Niin, että sen käyttö olisi turvallisempaa sen osalta, mitä selvityksissä on ilmennyt, selvittää tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi.

Kaupilta tiedusteltiin katsomon alaosassa sijaitsevan selostamon/kuuluttamon käyttöä. Eilen urheilukentällä järjestettiin isot moukarikisat, Tour de Hammer, johon olivat tulossa kaikki Suomen huippuheittäjät. Urheiluväki halusi saada kisaa varten puitteita kuntoon.

– Siitä olen rakennesuunnittelijan kanssa keskustellut, että tässä ei pitäisi olla estettä, kun me saadaan nämä tuennat tehtyä. Asetettu tuulirajakaan ei tunnu aiheuttavan ongelmaa, koska tuultakaan ei luvattu 16:tta metriä sekunnissa, totesi Kauppi keskiviikkona.

Tekninen toimi on ohjeistanut asiassa sivistys- ja liikuntatoimea.

– Sen jälkeen kun saamme tuennat tehtyä, tulee rakennesuunnittelija paikan päälle. Meillä on viimeviikkoinen teknisen lautakunnan päätös, minkä pohjalta ollaan toimittu. Meillä on olemassa 7 000 euron määräraha tuentojen tekemiseksi.

Tavoitteena on saada tuulen m/s-luku isommaksi.

– Pyrimme saamaan katsomon mahdollisimman perusteellisesti tuettua, Kauppi katsoo.

Opetusministeriöltä saapui huhtikuussa päätös, jolla se tipautti Someron kenttäalueen ulos valtion tämän vuoden avustuslistalta. Asia oli tulossa lainvoimaiseksi maanantaina, mutta siitä on tehty valitus.

Viimeisimpänä mutkana Lounais-Suomen aluehallintovirasto kuitenkin myönsi urheilukentän huoltotiloja varten 75 000 euron valtionavustuksen. Päätös poikkesi siitä, että kenttäalueelle tai katsomolle ei tukea myönnetty.

– Avin avustus jää käyttämättä. Näin olen kaupunginvaltuuston tekemän päätöksen ymmärtänyt, että avustus pitäisi saada kaikkien avustushakemusten osalle, tekninen johtaja Marko Mäkinen toteaa.

Huoltotilat ovat osa suunniteltua 1,6 miljoonan arvoista peruskorjausta. Saneerauksen toteutuminen jatkuu epävarmana.

Mahdollisuuksista avustusten jälkihakuun tekninen johtaja Marko Mäkinen toteaa, ettei siitä ainakaan tällä hetkellä ole tietoa.

– Viime vuonnahan lisämäärärahaa oli jaossa, mutta ainakaan vielä ei sellaista ole tälle vuodelle tiedossa. Näin on asia tuotu esiin valtion taholta.