Keilakisa loppusuoralla

0
Pallo käteen ja baanalle: Risto Nikkanen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Maaliskuun alussa keskeytynyt keilailun erikoiskilpailu ”Valtin Somerolainen” viedään Someron keilahallissa päätökseen loppuviikon aikana.

Runsaan puolentoista kuukauden tauon jälkeen karsintakierroksia päästiin jatkamaan parisen viikkoa sitten. Valtakunnalliseen kilpailutapahtumaan on ennen loppuviikon viimeisiä karsintaeriä ehtinyt osallistumaan 94 keilaajaa.

Lohjan Rännimestareiden Kari Kuparinen pitää edelleen hallussaan karsinnan kärkitulosta (1608 pistettä). Toisena on Someron Keilaajien Risto Nikkanen (1526) ja Forssan Bowling Clubia edustava somerolaiskeilaaja Miika Lavikainen (1516) on noussut tuloslistalla neljänneksi.

Loppukilpailu käydään 18 parhaan heittäjän kesken tulevana sunnuntaina. Edellä mainittujen lisäksi finaalipaikassa ovat SomKe:n keilaajista kiinni Timo Toivonen (sijalla 6.), Olli Lehtinen (8.), Pekka Manni (11.) ja Immo Pulkkinen (12.)

Sunnuntain loppukilpailu käydään hieman tavanomaisesta poikkeavalla järjestelmällä. Alkukilpailun sijoilta 13.–18. mukaan päässeet aloittavat kamppailulla yhdestä jatkopaikasta, seuraavaksi heittäville (sijat 7.–12.) on jaossa kaksi jatkopaikkaa ja päätteeksi alkukilpailun kärkikuusikko kisaa kolmesta viimeisestä finaalipaikasta.