Kirkko on käytössä remontin ajan, tiekirkko jää tältä kesältä

Seurakunnan suuri urakka, Someron kirkon vesikaton korjaus ja julkisivutiilien saumaus ja osittainen uusiminen, starttaa ensi viikon aikana. Urakkaan on varattu puoli vuotta. Marraskuun loppuun mennessä remontin on määrä olla valmis.

Töiden aloituskokous on ensi maanantaina helsinkiläisen Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy:n kanssa, joka hoitaa kunnostuksen.

– Kuulemme siellä, aloitetaanko katosta, seinistä, tornista vai tehdäänkö töitä yhtä aikaa, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen.

Katto käydään läpi kauttaaltaan ja lopuksi pinnoitetaan. Tornin kuparikatteet uusitaan, jonka on arvioitu olevan suurin työvaihe. Lisäksi tiilien välisiä saumoja uusitaan ja huonompia tiiliä vaihdetaan kokonaan uusiksi. Lopuksi tiilipinta pestään niiltä osin kuin tarve vaatii.

Kirkko on käytössä remontin ajan. Yleisen turvallisuuden vuoksi rakennus ei ole auki tiekirkkona tänä kesänä.

Seurakunta on varannut talousarviossaan kunnostukseen 600 000 euroa. Suunnitelmien edetessä korjausurakan summa on tarkentunut 682 000 euroon.

– Lisäksi tulevat vielä muun muassa valvojien palkat. Syksyllä on haettava rahaa lisätalousarviolla, arvioi talouspäällikkö.