Rokotusajan covid-19-virusta vastaan voivat nyt varata 45 vuotta tänä vuonna täyttävät tai sitä vanhemmat somerolaiset sekä kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat.

– Saamamme rokotteiden määrät valitettavasti vähenevät. Paljon enemmän väkeä pystyisimme rokottamaan, toteaa terveyskeskuksen vastaava terveydenhoitaja Kati Tuomisto-Lundberg.

Tälle viikolle on luvassa noin 300 annosta, mutta sen jälkeen seuraava viikko on alle 200. Annoksia saatiin 700 parhaimpina viikkoina. Alle 65-vuotiaat rokotetaan joko Modernan ja Pfizer-Biontechin rokotteilla.

Yli 16-vuotiaista somerolaisista 41 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

– Mainio tilanne johtuu siitä, että olemme saaneet rokotettavat hyvin paikalle ja maksimiannokset meille lähetetyistä pulloista. Myös se on edesauttanut, että ikäihmiset haluttiin ensimmäisenä rokotesuojan piiriin ja rokotteita jaettiin sen mukaan paikkakunnille. Meillä on kunnassa paljon yli 70-vuotiaita, kertoo Tuomisto-Lundberg.

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä on toiminut. Suurin osa varaa sitä kautta rokotusajan. Osoite on somero.terveytesi.fi. Puhelimella ajan voi varata arkisin kello 12–13 numerosta 050 4776155.

Rokotuspäivät ovat keskiviikko ja torstai, ja paikka monitoimitalo.