Lampisten ennätysmurskajaiset Espoon heittokisoissa

0
Max Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustavat mäntsäläläiset Lampisen veljekset Max ja Mico murskasivat entisiä ennätyksiä viikonloppuna Espoon heittokisoissa.
Max Lampinen heitti M17-sarjan viiden kilon moukaria 77,31, joka on kauden maailmantilaston kärki, uusi piiriennätys ja nippu muita ennätyksiä sekä kaikkien aikojen Suomen kolmanneksi paras tulos. Edellä ovat vain SE-mies Olli-Pekka Karjalainen tuloksella 79,12 ja Aleksi Jaakkola 78,40.
Max Lampinen heitti myös M19-sarjan voittoon sateen haittaamassa kisassa. Kuusikiloinen lensi lukemiin 67,76.
– Kunto on nousussa ja viiden kilon moukarin ennätys tulee vielä paranemaan. Toki nyt keskitytään kuutosen moukariin, vaikka tänään se ei oikein sujunut, kertoi Max Lampinen, joka kärkkyy EM- ja MM-kisapaikkoja M19-sarjaan.
Mico Lampinen heitti P15-sarjassa kiekkovoittoon yli neljän ja puolen metrin ennätysparannuksella tuloksellaan 65,22. Tulos on piiriennätys ja kauden kotimainen kärkitulos sekä kaikkien aikojen tilastossakin viidenneksi paras eikä uuvu SE:stäkään kuin vajaat kaksi metriä. Hyvän vastuksen antoi Nurmijärven Aatu Kangasniemi, joka heitti toiseksi 63,28.
Seuraavan päivän moukarikilpailussa osat vaihtuivat. Kangasniemi heitti 75,15 ja Lampinen uuden ennätyksensä 70,91 eli parannusta aiempaan tuli 2,80 metriä.

Virtanen ja Kakkokin ennätyksiin

Espoossa kisasi myös Esan Marika Virtanen, joka parantaa myös kilpailu kilpailulta. Virtanen oli ylivoimainen N19-sarjan moukarikisassa heittämällä 54,35, jossa kohennusta aiempaan ennätykseen tuli 1,65 metriä.
– Rinki oli hyvä ja kropasta sain irti paljon. Innolla odotan tulevia kesän kisoja, kertoi Marika Virtanen, joka viime aikoina on tehnyt ennätyksiään myös voimaharjoituksissa.
Esan Lauri Kakko heitti Tammelassa M17-sarjassa uuden ennätyksensä 49,82 parantaen ennätystään runsaalla metrillä. Kakko oli toinen, sillä kilpailun voittanut isäntäseuran Jani Laakso heitti runsaat kaksi metriä enemmän.