Landesta haaveillaan

0

18–30-vuotiailla miehillä on eniten haaveita maaseudulle muuttamisesta. Pääkaupunkiseudulla asuvien halukkuus on ilahduttavasti kasvanut myös selvästi. Tiedot ilmenevät Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Vaikka pääkaupunkiseutulaisten into omasta landesta on kasvanut, niin siitä huolimatta 49 prosenttia ryhmästä vastaa, etteivät he haaveile maaseudulle muuttamisesta. Silti vuosi sitten halukkuutensa muuttoon ilmaisi 23 prosenttia vastaajista, nyt 33 prosenttia. Kasvu on merkittävä.

Alle 30-vuotiaista 51 prosenttia haluaisi maalle tai harkitsee sitä vakavasti. Varautuneimmin maalle muuttoon suhtautuivat eläkeikäiset. Varautuneimpia olivat yli 64-vuotiaat.

Eniten muuttohalukkuus on kasvanut taajaan asutuissa kunnissa. Isona selittäjänä ilmiölle voidaan olettaa olevan korona. Yleisessä tiedossa on, että väkijoukossa tartunnan saamisen mahdollisuus on huomattavasti isompi kuin metsäpolulla tai peltotiellä.