Logokisa ratkesi – Eläinapuyhdistys sai Joensuun koulun kutosilta hienon kuvan

0
Kisan kärkikolmikko varapuheenjohtaja Tarja Mannervuoren kanssa: Ronja Ahola (vas.), Melinda Ahonen ja voittaja Amalia Tuomola karkkiämpäreineen ja koiramukeineen.

Someron Eläinapuyhdistys ry perustettiin toukokuun alussa. Yhdistyksen tehtäväksi on määritelty edistää eläinten hyvää hoitoa, tehdä eläinsuojelutyötä ja vastustaa eläinten rääkkäystä sekä kaltoinkohtelua.

Tuore yhdistys tarvitsi toimintaa kuvaavan tunnuslogon. Sen suunnittelu annettiin kilpailutehtäväksi Joensuun koulun kuudesluokkalaisille.

Logopiirustuskisan palkintojenjaossa yhdistyksen toinen perustajajäsen, varapuheenjohtaja Tarja Mannervuori kertoi, että suurin piirtein kaikki piirsivät oman ehdotuksensa.

– Niitä tuli noin 50. Joku piirsi useamman. Parhaiden löytämisestä joukosta vastasi lisäkseni koulun vararehtori Jani Mäenpää . Valitsimme joka luokasta parhaat ja saatiin tasapuolisesti loppuviivalle 10 parasta, Tarja Mannervuori kertoi.

Äänestys tapahtui Eläinapuyhdistyksen omilla Facebook – ja Instagram -seinillä. Äänestystä jaettiin vielä eteenpäin muihinkin Someron ryhmiin. Kaikista laskettiin kommentoinnit ja tykkäykset.

– Saimme ihmisiltä tosi positiivista palautetta tavasta, millä olimme lähteneet koulun oppilaiden osallistamiseen. Voittaja sai yli 300 ääntä, yli puolet enemmän kuin muut. Se oli selkeä ykkönen! Tosi paljon ihmiset äänestivät.

Kaikki kärkikymmeniköstä saivat yhdistykseltä palkinnon. Voittajakolmikko oli Amalia Tuomola, 6B, Melinda Ahonen 6A ja Ronja Ahola, 6A.

Taso oli kova. Muut palkitut olivat ei-järjestyksessä Anni Pettersson, 6A, Alina Tuominen, 6A, Sylvia Varjus, 6B, Jetro Kärkkäinen, 6C, Tino Santakangas, 6C, Peppi Lindén, 6B ja Anni Luoto, 6B.

Someron Eläinapuyhdistys oli saanut voittajalta Amalia Tuomolalta luvan hieman muokata logoa. Logo tulee kaikkiin yhdistyksen julkaisuihin.

– Minulla on kotona koira. Tai oikeastaan se on koko meidän perheen. Nimi on Sani ja se on luultavati mäyräkoiran ja kääpiöpinserin sekoitus, Amalia Tuomola kertoili ja myönsi myös, että logon tassun voi olla vaikka Sanin.

– Huomasin, ettei kukaan muu tehnyt sellaista käyrää sinne taakse. Ajattelin, että se olisi ihan kiva laittaa. Laitoin tassun kuvan ja ajattelin, että se on hyvä!

Jani Mäenpää kiitteli yhdistystä kivasta ekstra-ideasta koulun arkeen.

– Nyt oppilaille tuli konkreettisesti esille, mihin tällaiset työt johtaa, kun koulussa jotain hommia tehdään.

Yhdistys on alkumetreillä. Mannervuori kertoi toimineensa eläinsuojeluasioissa jo vuosia Somerolla.

– Nyt meillä on työn alla rahankeräysasiat. Kissoja on myös jo loukutuksessa ja hoidossakin. Tiedän, että töitä tulee olemaan.

Huolena ovat populaatiokissat, jotka lähtevät leikkaamattomista yksilöistä. Kesäkissa-nimityksen Mannervuori kertoo vanhentuneen.

– Maalaiskaupungissa, kuten Somerolla, ne ovat aika usein lähtöisin maatalojen nurkista. Populaatioita tulee, kun ne lisääntyvät luonnossa. Niitä me loukutellaan talteen.

Koulu oli mukava ottaa yhteistyöhön. Tarja Mannervuori odottaa, että heistä aikanaan tulee uusia yhdistysläisiä ja valveutuneita kissanomistajia.

– Ihan kaikkia eläimiä autetaan.

Logon teki sähköiseen muotoon Jenni Käkönen/ Miuko Media.